De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: Zo beheers je wie er reacties mag plaatsen op je Instagram-foto’s

Erwin Vogelaar
26 september 2017, 20:01
2 min leestijd
Tip: Zo beheers je wie er reacties mag plaatsen op je Instagram-foto’s

Instagram geeft steeds meer mogelijkheden om nare reacties onder je foto’s te vermijden. Met de nieuwste optie kun je nu in Instagram reacties toestaan van specifieke groepen.

Lees verder na de advertentie.

Met Instagram reacties toestaan van specifieke groepen

Voor sociale netwerken is giftig gedrag het grootste probleem, maar Instagram geeft gebruikers steeds meer middelen om hier wat aan te doen. De nieuwste optie is om alleen specifieke mensen de kans te geven om te reageren.

Je krijgt niet de mogelijkheid om individuele gebruikers aan te wijzen. Wel kies je of iedereen reacties mag plaatsen, alleen je volgers, mensen die jij volgt of een combinatie van mensen die je volgt en jouw volgers. Deze nieuwe functie vind je in het instellingenmenu van Instagram. Doorloop de volgende stappen om de functie te vinden.

  1. Ga naar je profiel door linksonder op het hoofdje te tikken;
  2. Tik rechtsboven op de drie stipjes om het instellingenmenu te openen;
  3. Scrol naar beneden en kies voor ‘reacties’;
  4. Tik rechts van ‘Opmerkingen toestaan van’ om de instelling aan te passen.
instagram reacties toestaan

Meer opties voor het filteren van reacties

Er zijn ook andere manieren om je reacties te filteren. In het reactie-menu kun je individuele mensen blokkeren, zodat ze geen reactie meer plaatsen. Handig is dat de persoon die jij blokkeert hier niets van merkt. De reacties zijn namelijk voor iedereen onzichtbaar, behalve voor diegene die ze plaatst.

Je kunt ook Instagram aan het werk zetten. In het reacties-scherm vind je de optie ‘ongepaste opmerkingen verbergen’. Schuif je deze schakelaar naar rechts dan worden woorden en zinnen die vaak als aanstootgevend worden gerapporteerd automatisch verborgen.

De laatste optie op het reacties-scherm geeft je de mogelijkheid om zelf woorden in te vullen, zodat je die niet meer onder je reacties ziet. Met al deze mogelijkheden zorg je dat Instagram een positieve ervaring blijft.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu