De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

In 2 stappen een live wallpaper maken en instellen

Wouter Nijsen
17 mei 2015, 13:21
1 min leestijd
In 2 stappen een live wallpaper maken en instellen

Google Play staat vol met live wallpaper-apps, maar het is ook mogelijk om er zelf eentje te maken. Android Planet laat zien hoe dat moet.

Lees verder na de advertentie.

Een live wallpaper maken doe je zo

live wallpaper maken

Elke Android-smartphone wordt door de fabrikant voorzien van een aantal  standaard achtergronden en live wallpapers. Nu zijn die niet altijd even mooi, maar daarvoor kun je natuurlijk altijd terecht in Google Play. In de app-winkel staan immers duizenden verschillende applicaties waarmee je andere (live) wallpapers installeert  op je Android. Ook  is het mogelijk om een eigen video te gebruiken als live wallpaper. Door de onderstaande twee stappen te doorlopen, weet je precies hoe dat in z’n werk gaat.

  1. Download de app Video Live Wallpaper Pro uit Google Play;
  2. Open de applicatie en tik op ‘Gallery’ om een video uit de gallerij te selecteren. Ga vervolgens terug naar het menu en druk op ‘Set Live Wallpaper’ om je keuze te bevestigen.

Je merkt dat met deze kleine app erg makkelijk is om een korte video om te zetten naar een  live wallpaper. Het is overigens niet verplicht om een filmpje  vanaf je Android-toestel te gebruiken. Video Live Wallpaper Pro geeft je namelijk ook de mogelijkheid om vanuit Google Drive een video te kiezen.

In de applicatie is het verder mogelijk om een aantal kleine zaken aan te passen. Zo kun je ervoor kiezen om het geluid uit te schakelen of dat de video zich telkens herhaalt. Wees je er wel van bewust dat live wallpapers een aanslag zijn op de batterij van je Android.

Download Video Live Wallpaper Pro in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu