Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo werkt het weersysteem in Pokémon GO

Erwin Vogelaar
10 december 2017, 19:19
2 min leestijd
Zo werkt het weersysteem in Pokémon GO

Niantic heeft een weersysteem toegevoegd aan Pokémon GO en dat heeft gevolgen voor de gameplay. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO-weersysteem

Pokémon GO heeft een flinke update gekregen. Hierdoor kun je nu naar buiten en weer vijftig nieuwe Pokémon vangen uit de Hoenn-regio. Voordat je dit doet, moet je ook weten over het nieuwe weersysteem in de game. De weersomstandigheden beïnvloeden nu namelijk de gameplay. Soms mag je niet eens naar buiten!

Sinds de nieuwste update kopieert de game de weeromstandigheden van je omgeving. Sneeuwt het bijvoorbeeld buiten, dan sneeuwt het ook in de game. Pokémon Go kijkt hiervoor naar je locatie en het weer in de buurt. Dit is niet altijd heel precies, waardoor het kan sneeuwen in de game en niet in het echt. Deze weersomstandigheden zijn niet enkel cosmetisch, want de game verandert er daadwerkelijk door.

https://youtu.be/dUztYCMZYls

Met ander weer duiken Pokémon op andere plekken op. Hierdoor word je gemotiveerd om tijdens verschillende weertypen naar buiten te gaan. Als het bijvoorbeeld regent duiken er meer watertype Pokémon op. Vang je deze Pokémon, dan krijg je daar 25 procent extra Stardust voor. Bepaalde aanvallen doen extra schade bij specifiek weer. Deze weertypen beïnvloeden deze soorten Pokémon:

  • Mist: Dark, Ghost.
  • Zonnig: Grass, Ground, Fire.
  • Sneeuw: Ice, Steel.
  • Regen: Water, Bug, Electric.
  • Wind: Dragon, Flying, Psychic.
  • Bewolkt: Poison, Fighting, Fairy.
  • Deels bewolkt: Normal, Rock.
pokémon go-weersysteem

Het kan ook gebeuren dat je ‘extreme’ op je scherm te zien krijgt. Op die momenten kun je geen Pokémon vangen. Hiermee wil Niantic spelers ervan weerhouden in gevaarlijke weersomstandigheden naar buiten te gaan.

Harry Potter: Wizards Unite

Naast deze grote update voor Pokémon GO komt maker Niantic volgend jaar met een hele nieuwe game, gebaseerd op de magische wereld van Harry Potter. De game heet Harry Potter: Wizards Unite. Wij kijken alvast vooruit naar deze game met drie redenen waarom Wizards Unite zo groot kan worden als Pokémon GO.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu