Schrijf je in bij KPN en ontvang een extra pre-order aanbod voor The Next Galaxy!

Tip: WhatsApp-gesprekken een unieke achtergrond geven

Michel van 't Klaphek
1 december 2020, 16:27
2 min leestijd
Tip: WhatsApp-gesprekken een unieke achtergrond geven

WhatsApp laat je vanaf vandaag per chat een unieke wallpaper instellen om gesprekken nog persoonlijk te maken. Ook kun je voortaan door stickers heen zoeken. Zo stel je een unieke WhatsApp-achtergrond voor je chats in.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp achtergrond per chat instellen

Het is al heel lang mogelijk om een persoonlijke achtergrond voor WhatsApp te kiezen, maar vanaf nu kun je per chatgesprek een wallpaper instellen. De nieuwe functie werkt voor zowel individuele chats als groepsgesprekken.

 1. Updaten

  Je kunt alleen een individuele WhatsApp-achtergrond instellen wanneer je de meest recente versie van de chat-app hebt geïnstalleerd. Download de nieuwste versie van WhatsApp dus voordat je onderstaande aanwijzingen volgt;

 2. Beginnen

  Open WhatsApp en tik op de chat die je een persoonlijke achtergrond wil geven. Selecteer vervolgens de drie puntjes rechtsboven en kies ‘Achtergrond’;

 3. Wallpaper instellen

  Kies ‘Wijzigen’ en maak een keuze uit de soorten achtergronden. Geef WhatsApp eventueel toestemming voor toegang tot je foto’s;

 4. Afronden

  Als het goed is heb je nu een persoonlijke WhatsApp-achtergrond voor die chat ingesteld. In het menu kun je deze wallpaper nog donkerder of lichter maken door de balk te verschuiven.

Je kunt kiezen uit de standaardwallpapers van WhatsApp, of je eigen foto’s als achtergrond gebruiken. Daarover gesproken, je kunt de wallpaper ook laten veranderen op het moment dat de donkere modus van je Android-telefoon aanstaat. Zodoende verandert je achtergrond van licht naar donker op het moment dat je toestel ‘het licht uitdoet’. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de donkere modus van je smartphone aanzetten. In onderstaand artikel lees je hoe dit werkt.

Uitleg: Zo zet je de donkere modus van Android aan

WhatsApp Messenger

WhatsApp LLC

Gratis via Google Play

Makkelijker stickers zoeken

Tot slot heeft WhatsApp het makkelijker gemaakt om door stickers te zoeken. Voorheen stonden de geanimeerde plaatjes in een vrij onoverzichtelijke volgorde bij elkaar, maar wanneer je nu op de zoekbalk tikt kun je stickers onder meer filteren op basis van categorie en steekwoorden.

Meer over WhatsApp

WhatsApp rolt afgelopen weken aan de lopende band updates uit. Sinds enige tijd kun je bijvoorbeeld verdwijnende berichten instellen. Zodra je deze optie activeert worden berichtjes automatisch na zeven dagen verwijderd. De functie moet ervoor zorgen dat (mogelijk) gevoelige informatie niet heimelijk gedeeld wordt. Ook werd de ‘eeuwig dempen’-optie onlangs toegevoegd. Hiermee kun je chats voor altijd het zwijgen opleggen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's