Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo doe je dat: YouTube-video’s offline opslaan op je Android

Gijs Ettes
26 augustus 2015, 16:31
2 min leestijd
Zo doe je dat: YouTube-video’s offline opslaan op je Android

De officiële YouTube-app laat het vooralsnog niet toe om video’s op te slaan voor offline gebruik. Gelukkig zijn er methodes om video’s van YouTube wél te downloaden en voor offline
gebruik op te slaan. We laten zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Video’s van YouTube offline opslaan

Om video’s van YouTube offline beschikbaar te maken op je Android-toestel heb je de app OGYouTube nodig. Die is niet in Google Play te downloaden vanwege het (illegaal) gebruik van YouTube, maar wel via deze pagina te downloaden als apk-bestand. Dat installatiebestand is vervolgens gemakkelijk te installeren, al moet je vooraf wel even via ‘Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging’ de optie ‘Onbekende bronnen aanvinken’. In het dagelijks gebruik wijkt  OGYouTube nauwelijks af van de YouTube-app die je gewend bent.

OGYouTube is gemaakt door een ontwikkelaar die de beperkingen van de normale YouTube-app zat was. De belangrijkste functie is de mogelijkheid om met een druk op de knop video’s te downloaden. Je kunt zelf de kwaliteit kiezen – bijvoorbeeld 720p – en hebt vervolgens de optie  om de audiokwaliteit in te stellen en, indien mogelijk, er een ondertitel bij te downloaden. De app toont  hoeveel ruimte de gekozen download op het apparaat inneemt. Daarnaast ondersteunt OGYouTube het afspelen van video’s op de achtergrond; iets dat de normale YouTube-app nog steeds niet kan.

Ook dit kan met  OGYouTube

Daarnaast ondersteunt OGYouTube het afspelen van video’s op de achtergrond; iets dat de normale YouTube-app nog steeds niet kan. Dit is bijvoorbeeld handig voor het luisteren naar een lange mix die op YouTube staat, waarbij de app dient als een soort muziekspeler.  Deze optie is ook mogelijk als het scherm is uitgeschakeld.

Ook kunnen gebruikers een video in een pop-up afspelen, waarmee ze nog steeds de rest van hun systeem kunnen gebruiken tijdens het bekijken van de video. Door twee keer op de terugknop te drukken, sluit je de video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu