De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: zo werkt 3D Touch in Android N

Wouter Nijsen
18 april 2016, 16:52
2 min leestijd

De tweede Developer Preview van Android N biedt ondersteuning voor drukgevoelige schermen. Een ontwikkelaar laat in een video zien hoe de 3D Touch-achtige functie precies  werkt.

Lees verder na de advertentie.

3D Touch in Android N

3D Touch in Android N

Vorige week werd duidelijk dat Android N ondersteuning heeft voor  drukgevoelige schermen. Dit houdt in dat er bij app-icoontjes snelkoppelingen verschijnen, die je kunt aantikken om een specifiek optie  te openen. Hoewel er nog  weinig Android-toestellen met een dergelijk scherm zijn, lijkt Google zich hier met Android N op te willen focussen. In een korte video van Phandroid laat Kevin Barry, ontwikkelaar van de populaire Nova Launcher, zien hoe 3D Touch werkt.

Wanneer de functie wordt geactiveerd, is het bijvoorbeeld mogelijk om naar een specifieke dag binnen een weer-app te navigeren, zonder dat je hiervoor eerst de app moet opstarten. Deze functie, die mogelijk door Google `Force Touch` wordt genoemd, lijkt op verschillende manieren gebruikt  te kunnen worden. Bij een drukgevoelig scherm doe je dit door hard op het display te drukken, terwijl je bij `normale` schermen over een icoontje dient te vegen om de snelkoppelingen te tonen.

De vernieuwingen van Android N

Vorige maand werd de Developer Preview van Android N beschikbaar en sinds vorige week is de tweede testversie beschikbaar. Android N brengt een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee, waaronder een splitscreenmodus om twee apps naast elkaar te gebruiken. Ook worden de notificaties vernieuwd, waarbij de Direct Reply-functie het meest in het oog springt. Hiermee kun je vanuit de notificatiebalk op berichten reageren.

Daarnaast wordt de energiebesparende functie Doze verbeterd en is er een databesparende modus aanwezig om te voorkomen dat er teveel data op de achtergrond wordt gebruikt. Tot slot worden vrijwel alle emoji in Android N aangepast, waardoor ze er beter uit zien en gebruikers meer mogelijkheden hebben.

Het laatste nieuws over Android N

Bron: Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu