Videoreview: Nokia 8.1 met Android One doet bijna alles goed

Wouter Nijsen
25 januari 2019, 21:29
2 min leestijd

De Nokia 7 Plus was één van de beste smartphones van 2018, en met de nieuwe 8.1 probeert fabrikant HMD Global dat succes te herhalen. Gaat dat lukken? In deze videoreview bespreekt Wouter het met je.

Nokia 8.1 videoreview: de voor- en nadelen

We waren vorig jaar erg onder de indruk van de Nokia 7 Plus (zoals je kon zien in onze videoreview) en daarom erg benieuwd naar de nieuwe Nokia 8.1, die onlangs in Nederland verscheen. Waarom? HMD Global, het bedrijf achter de Nokia Android-smartphones, noemt de 8.1 de ‘spirituele opvolger’ van de 7 Plus. Dan moet je van goeden huize komen, want dit toestel had goede specs, fijne software en bovenal een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Het is Nokia echter gelukt om een waardige opvolger voor de 7 Plus uit te brengen, want het toestel scoort op alle fronten een dikke voldoende. De fijnste feature is dat de Nokia 8.1 onderdeel is van het Android One-programma, waardoor je lang en snel updates krijgt.

We vinden het alleen jammer dat de 8.1 een wat saai design heeft, dat bovendien erg op dat van andere Nokia-telefoons lijkt. Meer vertellen we je in de videoreview hierboven!

Check ook de geschreven review

Met de Nokia 8.1 laat de Finse fabrikant opnieuw zien een uitstekende midranger te kunnen maken. Het toestel heeft een stevig design, snelle hardware, prima’s camera en is door het Android One-programma zeker van updates. Minder is dat de smartphone er wat generiek uitziet en de accuduur minder is dan bij de Nokia 7 Plus.

Al met al haal je een prima smartphone in huis waar je nog jaren mee vooruit kan. Toch zouden we nog eventjes wachten tot de Nokia 8.1 iets in prijs zakt. Het toestel is behoorlijk compleet, maar heeft niet zo’n hele scherpe prijs-kwaliteitverhouding als sommige concurrenten. Voor veel minder geld kom je al aardig in deze buurt van wat deze Nokia weet te bieden.

→ Lees meer in de uitgebreide Nokia 8.1 review

Op het YouTube-kanaal van Android Planet vind je reviews van de nieuwste smartphones, tips voor je toestel en verslag van alle grote evenementen. Abonneer je nu op, en blijf op de hoogte van onze video’s.

Bekijk meer video’s van Android Planet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu