De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Samsung biedt excuses aan na problemen Note 7

Erwin Vogelaar
17 september 2016, 9:57
2 min leestijd

In een video biedt Samsung excuses aan voor alle problemen rond de Galaxy Note 7. Het bedrijf moet veel werk doen om zijn imago weer terug te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung excuses

Samsung heeft twee belangrijke stappen genomen rond de problemen met de Galaxy Note 7. Allereerst is er in de Verenigde Staten nu een officiële terugroepactie voor alle Note 7-toestellen waarbij de accu vlam kan vatten of kan ontploffen. Eerder hield Samsung het enkel bij een omruilactie. De volgende stap is om het image van het bedrijf weer op orde krijgen. Tim Baxter, president en COO van Samsung Electronics America, maakt nu een start, door namens het bedrijf zijn excuses aan te bieden.

samsung excuses

In de video stelt Baxter dat de veiligheid van zijn klanten voorop staat, maar dat door de defecten in de accu van bepaalde Note 7-toestellen Samsung hier in heeft gefaald. “Daarvoor bieden we onze excuses aan”, stelt Baxter. “Voornamelijk voor diegene die er persoonlijk door getroffen zijn.” Later in de video gaat Baxter ook in op het imago van Samsung: “We zullen elke dag werken om jouw vertrouwen terug te winnen.” Ook vraagt Baxter nogmaals dat mensen die hun Note 7 toch nog gebruiken, ze het toestel uitzetten en terugbrengen. Vanaf 21 september kunnen deze klanten een vervangende Note 7 ontvangen met een veilige accu.

In de reacties wordt positief gereageerd op de openbare excuses van het bedrijf. “Het maakt niet uit of je Samsung haat, maar elk bedrijf dat dit doet verdient alle respect”, stelt een reactie. Andere reacties vergelijken Samsung met Apple tijdens problemen met hardware: “Samsung heeft verantwoordelijkheid op zich genomen. Dat juich ik toe (ik kijk naar jou Apple #bendgate)” en “Het is op z’n minst beter dan hoe Apple niets zegt over de touch-ziekte in hun iPhone 6-modellen. Ik hoop dat Samsung deze kans grijpt om zijn fans vast te houden en de kwaliteit van het merk te verbeteren.”

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu