Wiko Rainbow

1/2

Wiko Rainbow: grote en betaalbare Android-smartphone

De Wiko Rainbow is een betaalbare Android-smartphone van de Franse fabrikant Wiko. Het toestel werd in 2014 geïntroduceerd en kreeg in hetzelfde jaar gezelschap van een nieuw model met 4G-ondersteuning. Het standaardmodel kan alleen overweg met 3G, wifi en bluetooth 4.0. Ook heeft dit model 4GB aan opslagruimte, terwijl de Wiko Rainbow 4G over 8GB beschikt.

Onder de motorkap zijn de toestellen vrijwel identiek. Ze beschikken over een vlotte 1,3GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en twee camera’s met 8 en 2 megapixels. Het scherm van de Rainbow meet 5 inch en heeft een hd-resolutie.

Lees verder na de advertentie.

De Wiko Rainbow in vogelvlucht

De Wiko Rainbow  is een relatief fors toestel dat verkrijgbaar is met 3G- of 4G-ondersteuning. Laatstgenoemde versie is iets dikker en zwaarder, maar beschikt wel over 8GB aan opslagruimte, in plaats van 4GB. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • 1,3GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • Draait op Android 4.4.2 (KitKat) en heeft 4GB/8GB opslag voor apps en media
  • Ondersteuning voor twee simkaarten

Meer over de Wiko Rainbow

wiko rainbow

De Wiko Rainbow 3G en 4G wijken qua afmetingen iets af. Ze zijn allebei 146 millimeter hoog en 74 millimeter breed, maar de 3G-versie is met 9,3 millimeter iets slanker. Ook is het gewicht van dit model iets lager (167 in plaats van 175 gram). Een nadeel van de 3G-versie is dat de accu een lagere capaciteit van 2000 mAh heeft. De Wiko Rainbow 4G doet het met een 2500 mAh-accu die goed is voor een beltijd van circa 12 uur.

Maar voor de rest zijn beide versies van de Wiko Rainbow identiek. Van de camera’s moet je niet al te veel verwachten, al kun je met de 8 megapixel-camera redelijke foto’s en video’s in 1080p schieten.  Deze ogen vloeiend dankzij de framerate van 30 beeldjes per seconde.  De 2 megapixel-frontcamera is prima geschikt voor selfies en het voeren van videogesprekken.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Wiko Rainbow met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko Rainbow

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu