Wiko View 3

1/1

Dit moet je weten over de WIko View 3

De Wiko View 3 is een betaalbare Android-smartphone met een groot scherm en drie camera’s op de achterkant. De forse accu moet anderhalf tot twee dagen meegaan. Wiko richt zich met de View 3 vooral op een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Voor iets meer geld haal je overigens de View 3 Pro in huis, die betere specificaties heeft.

Wiko View 3 specificaties

Wiko maakt al jaren smartphones die veel waar voor hun geld bieden. Dit geldt ook voor de View 3. Het budgettoestel heeft vlotte specificaties, die we hieronder op een rijtje zetten.

Lees verder na de advertentie.

  • 6,3 inch lcd-scherm met resolutie van 1512 bij 720 pixels
  • 12, 13 en 2 megapixel-camera aan de achterkant, 16 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met kleine aanpassingen door Wiko
  • 2 GHz octacore-processor met 3GB RAM
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • 4000 mAh accu met micro-usb
  • Plastic ontwerp
Wiko View 3 officieel

Camera’s

Achterop de Wiko View 3 is een drievoudige camera geplaatst. De primaire 12 megapixel lens maakt normale foto’s en video’s. Wil je een groter deel van de omgeving vastleggen, dan schakel je over naar de 13 groothoekcamera. Die heeft een wijder zicht en maakt dus een foto waar meer op past.

De derde camera is een 2 megapixel dieptesensor, welke helpt bij het schieten van portretfoto’s. Hierbij wordt de achtergrond vervaagd en blijft de persoon of het object op de voorgrond scherp. De 16 megapixel selfiecamera is ook geschikt voor hd-videobellen.

Wiko View 3 officieel

De Wiko View 3 is gemaakt van plastic en heeft een vingerafdrukscanner op de achterkant. De voorzijde bestaat bijna helemaal uit het 6,3 inch scherm. De selfiecamera zit in de inkeping bovenin. Het lcd-display moet natuurgetrouwe beelden tonen. De hd-resolutie betekent dat het scherm niet haarscherp oogt. Als je dichter op het display zit, kun je individuele pixels onderscheiden. In deze prijsklasse zijn er veel smartphones met een hd-scherm, maar er zijn ook modellen met een beter full-hd-display.

De lagere schermresolutie is wel gunstig voor de accuduur. Wiko belooft dat de forse 4000 mAh accu anderhalf tot twee dagen meegaat. Dat is lekker lang. Het opladen gaat via een micro-usb-poort, en dat is jammer. Veel concurrerende smartphones zijn namelijk voorzien van een usb-c-poort en die aansluiting kan de accu sneller opladen. Het duurt dan ook een paar uur voordat de accu van de View 3 weer vol zit.

Onder de motorkap van de Wiko-smartphone werkt een MediaTek-processor met 3GB werkgeheugen. Die combinatie is vlot genoeg om populaire apps vlot te draaien. Bij zware games zul je wel haperingen merken. Het opslaggeheugen is met 64GB lekker ruim, waardoor je niet snel tegen de limiet aanloopt. Mocht je toch meer geheugen willen dan kun je een micro-sd-kaartje in het toestel stoppen.

De Wiko View 3 ondersteunt ook dual-sim. Dit betekent dat je twee simkaarten in de smartphone kwijt kunt en dus op twee nummers tegelijk bereikbaar bent.

Wiko View 3 officieel

Software

Bij zijn release draaide de Wiko View 3 op Android 9.0 (Pie). Wiko heeft hier kleine aanpassingen aan verricht. De fabrikant levert een paar eigen apps mee, heeft een aantal functies toegevoegd en installeert bijvoorbeeld zijn eigen achtergronden. De wijzigingen zijn niet storend.

Wiko garandeert minimaal één Android-updates voor de smartphone. De View 3 wordt dus bijgewerkt naar Android 10. (Q). Ook krijgt hij twee jaar lang minimaal elke drie maanden een beveiligingsupdate. Dit is de ondergrens die Google, de maker van Android, heeft ingesteld. Het updatebeleid van Wiko is voldoende, maar er zijn merken die het beter doen. Hecht je waarde aan langdurige en regelmatige softwareondersteuning? Kies dan voor een smartphone met Android One-software, zoals de Nokia 3.2.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een ‘gewoon goede’ smartphone die geen honderden euro’s mag kosten.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko View 3

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu