Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko Wax

Wiko Wax
Scherm 4.7 inch
Camera 8 megapixel

Wiko Wax: prima selfiesmartphone met 4G

De Wiko Wax is een goedkoop Android-toestel van de Franse smartphonefabrikant Wiko dat in april 2014 werd uitgebracht. De smartphone valt vooral op door de ondersteuning voor 4G en de flinke frontcamera. De Wiko Wax wordt aangestuurd door een 1,7GHz quadcore-processor met 1GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er 4GB aan opslagruimte aanwezig, wat aan de karige kant is. Gelukkig kun je dit middels een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 32GB uitbreiden, zodat je genoeg ruimte hebt voor al je apps, foto`s en video`s.

Het scherm van de Wax meet 4,7 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verder is het goedkope toestel voorzien van Android 4.3 (Jelly Bean) en een 2000 mAh-accu. Laatstgenoemde staat garant voor een standby-tijd van circa 162 uur.

De Wiko Wax in vogelvlucht

De Wiko Wax weet zich te onderscheiden door de 4G-ondersteuning en 5 megapixel-camera aan de voorzijde van het toestel. Daarnaast beschikt de Wax over prima specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 1,7GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Ondersteuning voor 4G-netwerken
  • Draait op Android 4.3 (Jelly Bean)
  • 8 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Wiko Wax

Wiko WaxDe Wiko Wax is voorzien van een 4,7 inch-scherm met een hd-resolutie, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 312 ppi. Hierdoor zijn afzonderlijke pixels nauwelijks te onderscheiden en ogen beelden lekker  scherp. De Wiko Wax is dus erg geschikt voor het bekijken van filmpjes en spelen van games.

Daarnaast is de smartphone met afmetingen van 140.1 x 67.5 x 8.8 millimeter behoorlijk  handzaam, zodat je `m gemakkelijk in je broekzak stopt. Met 119 gram is het toestel ook erg licht, wat natuurlijk wel zo fijn is.

Wel is het jammer dat de Wiko Wax uit de doos draait op Android 4.3 (Jelly Bean) en naderhand niet is bijgewerkt naar bijvoorbeeld Android 4.4 (KitKat). Hierdoor zit je als gebruiker vast aan een verouderde versie van het mobiele besturingssysteem, al heeft Jelly Bean wel de meeste benodigde functionaliteiten.

Wiko Wax
Welke Wiko Wax wil je?
Wij hebben momenteel geen Wiko Wax aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Wiko Wax: selfiesmartphone met Nvidia Tegra 4i voor 200 euro

Wiko Wax: selfiesmartphone met Nvidia Tegra 4i voor 200 euro

Nieuws De Franse smartphonemaker Wiko komt met een smartphone waarbij de frontcamera meer megapixels bevat dan de camera aan de achterzijde: 8 tegenover 5 megapixels. De Wiko Wax is daarmee één…