De Xiaomi Redmi Note 12 Pro is een midrange smartphone met een fraai oled-scherm en een grote batterij. Op deze pagina lees je alles over het toestel.
Lees verder na de advertentie.
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: dit moet je weten
Met de Xiaomi Redmi Note 12 Pro haal je een midrange smartphone in huis. Hij beschikt over een mooi 6,67 inch-oled-scherm dat een verversingssnelheid van 120Hz heeft. Daardoor zien beelden er erg soepel uit. Tamelijk bijzonder is dat het toestel nog een ouderwetse koptelefoonaansluiting heeft. Dat zien we tegenwoordig niet vaak meer. De behuizing is verder stof- en spatwaterdicht.
Deze opvolger van de Xiaomi Redmi Note 11 Pro draait op een MediaTek Dimensity 1080-chip. Dat is een vlotte processor die voor een soepele werking zorgt en toegang biedt tot het 5G-netwerk. Alleen als je heel zware games wil spelen, kan hij het moeilijk krijgen. De goedkoopste versie heeft 6GB RAM en 128GB opslag. Voor een kleine meerprijs kun je upgraden naar 8GB RAM.
Xiaomi brengt overigens meerdere smartphones uit in de Redmi Note 12-serie, die allemaal lichtjes van elkaar verschillen.
Camera’s zijn (op papier) een stap terug
Waar zijn voorganger nog een 108 megapixel-camera had, beschikt de Redmi Note 12 Pro over een 50 megapixel-hoofdcamera. Ook de gebruikte sensor is iets kleiner. Dat is op papier dus een stapje terug, al kan de camera door aangepaste software alsnog beter presteren.
Daarnaast schiet je wijdere kiekjes met de 8 megapixel-groothoeklens en heb je een macrocamera voor close-ups. Door de lage resolutie van 2 megapixel heb je daar echter niet zoveel aan. De foto’s die je je met deze camera maakt tonen weinig detail.
De Note 12 Pro heeft verder een 5000 mAh-accu, die voor een prima batterijduur moet zorgen. Opladen gaat met 67 Watt, waardoor de accu in een kwartier voor de helft gevuld is. Volledig opladen duurt zo’n 45 minuten.
Software en prijzen
Het toestel draait uit de doos nog op Android 12 met de MIUI-schil van Xiaomi daaroverheen. Je krijgt twee grote upgrades, naar Android 13 en 14, en mag drie jaar lang beveiligingspatches verwachten. Daarmee hou je hackers buiten de deur.