De 5 leukste Android-games van januari – 2015

Wouter Nijsen
29 januari 2015, 22:00
3 min leestijd
De 5 leukste Android-games van januari – 2015

Elke dag verschijnen er nieuwe games in Google Play en veel daarvan  zijn de moeite van het spelen waard. We hebben de 5  leukste Android-games van deze maand  op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

1. Skyward

Skyward

Skyward speelt met zijn grafische stijl en spelwerelden overduidelijk leentjebuur bij Monument Valley, maar weet er met unieke  gameplay  toch een eigen draai aan te geven. Waar je in Monument Valley een prinses van punt A naar B moet zien te loodsen, is het in Skyward de bedoeling om een zo hoog mogelijke score te behalen. Dit doe je door de twee draaiende schijfjes op het juiste moment op het oppervlak te plaatsen. Gemakkelijk is dit niet, want er zijn genoeg hindernissen aanwezig  die  de game lekker uitdagend maken.

Download Skyward in Google Play (gratis)

2. HOOK

HOOK

HOOK is een toffe nieuwe puzzelgame van Rainbow Train, een ontwikkelaar afkomstig uit Polen. Zodra je HOOK opstart, valt gelijk de grafische stijl op. Deze is erg minimalistisch, maar ziet er schitterend uit. In elk level van HOOK worden een aantal lijnen met haakjes door elkaar heen geplaatst, die elkaar niet mogen aanraken. Het is de bedoeling om in de juiste volgorde de  haken te activeren, zodat je de volgende spelwereld kunt vrijspelen. Dit is in het begin makkelijk, maar naarmate  je in de game vordert, wordt de moeilijkheidsgraad flink opgeschroefd.

Download HOOK in Google Play (0,99 euro)

3. Flockers

Flockers

Nog een leuke game die in januari is uitgekomen is Flockers. Dit spelletje is gemaakt  door Team17, dat  eerder de enorm populaire Worms-games uitbracht. In Flockers heb je een kudde schapen onder je hoede en is het de bedoeling om ze veilig door de levels  te loodsen. Daarnaast moet je erop letten dat je onderweg geen schapen kwijtraakt, want dit heeft invloed op je eindscore. De game biedt uren aan spelplezier, want naast de 60 levels zijn er extra werelden om te ontdekken.

Flockers heeft overigens een tijdelijke introductieprijs van 1,99 euro. Lijkt de game je wat, dan doe je er dus goed aan deze snel te downloaden.

Download Flockers in Google Play (1,99 euro)

4. 2-bit Cowboy

2-bit Cowboy

2-bit Cowboy is geïnspireerd door de spelletjes  die we vroeger op de Gameboy speelde. Hoewel er genoeg retrogames in Google Play zijn te vinden, is 2-Bit Cowboy in onze ogen toch de moeite waard. De game is het best te omschrijven als een platformer die zich in een westernwereld afspeelt. Door opdrachten uit te voeren verdien je geld, waarmee je je personage kunt upgraden. Dat eerste doe je overigens in enorme spelwerelden,  die schreeuwen om ontdekt te worden.

Download 2-Bit Cowboy in Google Play (0,84 euro)

5. Gunbrick

Gunbrick

Gunbrick is een unieke puzzelgame waarin jij als een eend speelt die de zogenoemde Gunbrick bestuurt. Dit is een vierkante vorm met aan de ene kant een schild en aan de andere kant een geweer. Hiermee schakel je alle vijanden uit, zodat je ongedeerd het einde van een level kunt bereiken. Opvallend aan Gunbrick is de simpele  besturing, die je binnen enkele minuten onder de knie hebt.  Dit maakt het spelen van de game nog leuker.

Download Gunbrick in Google Play (2,50 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu