Google brengt 3 apps uit als voorproefje op Android Marshmallow

Gijs Ettes
16 september 2015, 8:25
2 min leestijd
Google brengt 3 apps uit als voorproefje op Android Marshmallow

In aanloop naar de release van Android Marshmallow brengt Google apps uit in Google Play om te tonen  hoe bepaalde nieuwe features in de nieuwe Android-versie precies werken. Dat is handig voor ontwikkelaars, die hun apps dan kunnen optimaliseren voor Android 6.0.

Lees verder na de advertentie.

Android Marshmallow-apps tonen bepaalde functies

De apps heten Direct Share, MidiSynth en MidiScope. Met eerstgenoemde wordt een functionaliteit getoond voor het delen van bestanden en informatie met specifieke personen. Die contacten kunnen dan bij de standaard deelopties van Android staan, wanneer je in een app op ‘Delen’ drukt. Op deze pagina kun je een voorbeeld van Direct Share bekijken.

MidiSynth toont hoe app-ontwikkelaars de midi api van Android 6.0 kunnen gebruiken om dit soort geluidsbestanden te versturen en ontvangen. De app kan weergeven welke midi-apparaten beschikbaar zijn, je een melding geven wanneer een midi-apparaat wordt verbonden of uitgeschakeld en geeft weer hoe midi-berichten worden verzonden en ontvangen. Lees er hier meer over.

MidiScope is de minst spannende app van de drie en kan alleen in een logbestand weergeven hoe verbonden apparaten midi-signalen ontvangen en verwerken. Bekijk op deze pagina het voorbeeld.

Android 6.0: release en nieuwe features

Hoewel de Android Marshmallow preview images  al langer beschikbaar zijn, vindt de  consumentenrelease van de nieuwe Android-versie pas  in het derde kwartaal van  dit jaar plaats. De Nexus-toestellen van Google zullen als eerste worden bijgewerkt, waarna Google Play-devices en de high-end toestellen van andere fabrikanten volgen. Check voor de laatste data ons Android 6.0 update-overzicht.

Wat betreft nieuwe features is er veel om naar uit te kijken met Android 6.0. Zo brengt deze versie de functie ‘Doze’ met zich mee, die slimme bewegingsdetectie gebruikt om de slaapstand van je toestel in te schakelen en daarmee de accu te ontzien. Verder kun je in Marshmallow afzonderlijke app-permissies goed- of afkeuren. Zo kun je precies bepalen tot welke onderdelen van je toestel de app wel en niet toegang heeft. De screenshots hieronder tonen hoe dit werkt.

Ook introduceert Android 6.0 de interessante Now on Tap-uitbreiding voor Google Now. Het idee hierachter is dat de context van je scherm wordt gebruikt om je gerichtere van informatie te verschaffen. Heb je bijvoorbeeld een e-mail geopend die over een bepaalde film gaat, dan kan Now on Tap je met een druk op de knop relevante informatie tonen (denk aan de trailer, acteurs en IMDb-informatie). Meer erover lees je in onze Android Marshmallow preview.

Lees meer  over Android Marshmallow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu