Makkelijk downloaden met 5 torrent-apps voor Android

Rick van der Veer
11 mei 2017, 16:56
3 min leestijd
Makkelijk downloaden met 5 torrent-apps voor Android

Het downloaden van torrents is een goede manier om betrouwbaar grote bestanden binnen te halen. We laten je vijf degelijke Android torrent-apps zien om de klus te klaren.

Lees verder na de advertentie.

De vijf beste Android torrent-apps

Veel grote bestanden worden verspreid via BitTorrent, vanwege de voordelen die deze manier biedt. BitTorrent voorkomt namelijk dat bestanden makkelijk corrupt worden, en laat je in verschillende etappes downloaden. Daarnaast scheelt het bandbreedte voor bedrijven om hun bestanden via BitTorrent te verspreiden, doordat gebruikers stukjes van het bestand naar elkaar uploaden.

Let wel: in Nederland is het verboden om bestanden te downloaden uit illegale bron. Bovendien is ook het uploaden van dit soort bestanden strafbaar. Wéét dus waar je aan begint als je een torrent-app hiervoor gebruikt.

1. uTorrent

Android torrent-apps

uTorrent is misschien wel het bekendste programma om torrents te downloaden op de desktop, maar er is ook een Android-versie. De app kan zowel met torrent-bestanden als magnet-linkjes overweg, en laat je kiezen welke bestanden uit een download je wel en niet binnen wilt halen. Bovendien kun je de app alleen met wifi laten werken, om niet je hele bundel er in één keer doorheen te knallen.

Er is ook een Pro-versie beschikbaar voor 2,99 euro. Die bevat geen advertenties en kan automatisch je torrents afsluiten als je accu bijna leeg is of je downloads voltooid zijn.

Download uTorrent in Google Play (gratis)

2. Vuze

Android torrent-apps

De Vuze-app is de Android-versie van de gelijknamige desktop-app, en biedt nagenoeg dezelfde mogelijkheden. Naast ondersteuning voor zowel torrent-bestanden als magnet-links kun je ook naar torrents zoeken vanuit de app. Bovendien kan de app zichzelf automatisch opstarten als je smartphone of tablet aangaat.

Ook geavanceerde torrent-gebruikers kunnen hun hart ophalen met Vuze. Zo laat de app je beperkingen instellen voor je up- of downloadsnelheid. Voor 4,49 euro kun je de Pro-versie aanschaffen, die geen advertenties toont en een aantal features heeft om accu te besparen.

Download Vuze in Google Play (gratis)

3. CatTorrent

Android torrent-apps

CatTorrent is een minder bekende app, maar hij doet niet onder voor de alternatieven uit het lijstje. Qua mogelijkheden is hij net zo compleet als zijn concurrenten, met alle opties die je zou verwachten. Je kunt zelfs tijdens het downloaden de doelmap veranderen.

De app is helemaal gratis te gebruiken, zonder advertenties of in-app-aankopen. Daarnaast heeft CatTorrent de mogelijkheid om gedownloade videobestanden rechtstreeks in de app af te spelen en om te kiezen welke specifieke bestanden je uit één download wilt hebben.

Download CatTorrent in Google Play (gratis)

4. LibreTorrent

Android torrent-apps

LibreTorrent is een torrent-app die gebaseerd is op het open-source project libtorrent. De app is meer gericht op gebruikers die tot in de puntjes controle willen over hoe hun torrent-app werkt, met specifieke opties voor stroomverbruik en netwerk. LibreTorrent is uitgevoerd in strak Material Design: hij past dus perfect tussen al je andere apps.

De privacy-opties die LibreTorrent bevat, maken de app ook geschikt voor gebruikers die dat onderwerp hoog in het vaandel hebben. Met de ingebouwde firewall kun je zelf bepalen wie je wilt tegenhouden tijdens het downloaden, terwijl de ingebouwde versleuteling er voor zorgt dat je verkeer niet zomaar afgetapt kan worden.

Download LibreTorrent in Google Play (gratis)

5. Flud

Android torrent-apps

Eén van de eerste apps die Material Design implementeerde was Flud. Deze app bestaat dan ook al geruime tijd en heeft veel fans. Flud heeft alle features aan boord die je van een torrent-app verwacht, inclusief een donker thema voor wanneer je ‘s avonds wat wilt downloaden. Daarnaast kun je met rss-feeds automatisch nieuwe downloads binnenhalen.

Naast standaardfeatures als magnet-ondersteuning heeft Flud nog wat andere handigheden ingebouwd. Zo wordt encryptie ondersteund, en werkt de app ook met het uTorrent-protocol uTP. Flud is gratis te gebruiken, maar bevat wel advertenties. Voor 1,65 euro kun je de reclamevrije versie aanschaffen, die verder geen features aan de app toevoegt.

Download Flud in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu