De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android-versie WhatsApp krijgt linkvoorvertoningen en stermarkeringen

Gijs Ettes
25 november 2015, 11:45
1 min leestijd
Android-versie WhatsApp krijgt linkvoorvertoningen en stermarkeringen

In navolging van de iOS-app is ook WhatsApp voor Android van een update voorzien die onder meer linkvoorvertoningen met zich meebrengt. Ook kun je nu berichten met een ster markeren om ze later gemakkelijk terug te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Android-versie WhatsApp geüpdatet

De update van WhatsApp voor Android (versie 2.12.367) zorgt ervoor dat je nu een uitgebreide voorvertoning krijgt als je een websitelink stuurt of ontvangt. Zo zie je in één oogopslag waar de link je naartoe leidt. Het is ook mogelijk om de voorvertoning uit te schakelen als je een link stuurt.

android-versie whatsapp

Een andere fijne verbetering die de update brengt, is dat je berichten met een ster kunt markeren. Door een bericht ingedrukt te houden, kun je het toevoegen als favoriet en op dezelfde manier maak  je dit weer ongedaan. Berichten met een ster zijn op chronologische volgorde terug te vinden via het tabblad ‘Chats’ door op ‘Menu > Berichten met ster’ te drukken.

Wie WhatsApp gebruikt op Android 6.0 Marshmallow kan na de update gebruikmaken van Direct Share om snel bijvoorbeeld foto’s of video’s uit de galerij met een specifiek WhatsApp-contact te delen. Dit scheelt een stap, aangezien je niet eerst op WhatsApp en vervolgens op het contact hoeft te drukken. Direct Share toont enkele gebruikers waarmee je voor het laatst contact hebt gehad.

WhatsApp downloaden

Via onderstaande link kun je de laatste versie van WhatsApp downloaden. Deze is ook te vinden als apk-bestand op de officiële website van de chatdienst.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's