Schrijf je nu in voor het WhatsApp bètaprogramma in de Play Store

Erwin Vogelaar
23 februari 2016, 9:01
2 min leestijd
Schrijf je nu in voor het WhatsApp bètaprogramma in de Play Store
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

WhatsApp maakt nu ook gebruik van de Play Store voor het aanbieden van een bètaprogramma. Schrijf je nu in en ontvang automatisch testversies via updates.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp beta

Het was al langer mogelijk om vroege nieuwe versies van chat-app WhatsApp te testen. Hiervoor moest je echter naar de website van WhatsApp of je moest APK-bestanden downloaden en deze op je toestel installeren. Dat is nu niet meer nodig, want WhatsApp maakt nu ook gewoon gebruik van de Play Store om een bètaprogramma aan te bieden. Daar kun je jezelf nu voor inschrijven.

whatsapp beta

Inschrijven voor het bètaprogramma van WhatsApp kan via deze link. Daar log je in met je Google-account en klik je op de grote blauwe knop waar met witte letters ‘tester worden’ op staat. Dit is alles wat nodig is. Via de Play Store zul je voortaan automatisch app-updates krijgen bij nieuwe testversies van de app, net zoals je gewend bent met normale updates.

Als bètatester krijg je als een van de eerste WhatsApp-gebruikers nieuwe functies te zien. Omdat je bij de groep hoort die deze functies test, kan de app instabieler zijn dan de normale versie van de app. Met het inschrijven bij het bètaprogramma neem je dus wel een risico. Bevalt het bètaprogramma niet, dan kun je jezelf altijd weer uitschrijven via dezelfde link. Vervolgens krijg je pas weer updates als de nieuwe functies goed getest zijn.

WhatsApp updates

Op dit moment lijkt er geen beta-versie te lopen. In de nieuwste reguliere update voor WhatsApp werden een hoop nieuwe emoji toegevoegd. In de update daarvoor werd het mogelijk om met maximaal 256 gebruikers een groepsgesprek te voeren.

WhatsApp Messenger kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Er is minimaal Android 2.1 nodig om de app te kunnen draaien.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Bron: xda
Categorie: Communicatie
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's