Fijn: Aviate Launcher lijkt na update meer op Google Now Launcher

Redactie
1 juli 2015, 16:52
1 min leestijd
Fijn: Aviate Launcher lijkt na update meer op Google Now Launcher

Aviate Launcher, de slimme launcher-app die door Yahoo is overgenomen, heeft een update voor zijn Android-app uitgebracht. Door de update  oogt en werkt de app meer als de Google Now Launcher.

Lees verder na de advertentie.

Aviate voert met app-versie 3.0 zijn grootste update door. De app oogt meer als een normale launcher, met vijf icoontjes aan de onderzijde. Met een swipe kom je bij het app-overzicht, waarbij apps worden onderverdeeld in verschillende categorieën als sociaal, muziek en nieuws. De grootste verandering is het nieuwe Smart Stream, dat als een soort slimme assistent je  automatisch gaat helpen bij dagelijkse taken.

Dit kun je met Aviate Launcher

Smart Stream toont op basis van jouw locatie en interesses relevante kaarten met informatie. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsartikelen die je interessant vindt, het weer, plaatsen in de buurt en natuurlijk een overzicht van je toekomstige afspraken. Met een swipe van beneden naar boven krijg je het scherm met contacten te zien, waarmee je direct jouw favoriete contacten kunt bellen of sms’en. Een handige functie.

Toch klagen veel Aviate-gebruikers over de update. Eén van de belangrijkste onderdelen van de app, Spaces, is niet meer beschikbaar in de nieuwe versie. Spaces zorgde ervoor dat je op basis van locatie of tijd een ander homescreen te zien kreeg: bijvoorbeeld een werk- en thuis-homescreen, samen met relevante apps, widgets en instellingen. Mocht je deze functies fijn vinden; update dan vooral niet.

Download Aviate Launcher

Aviate Launcher is gratis te downloaden in Google Play.

Download Aviate Launcher  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu