De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 21 – 2018

Thomas Haenen
27 mei 2018, 16:16
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 21 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 21

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. We bespreken onder meer een toffe nieuwe schaakgame, een flinke Dropbox-update en meer.

1. Steam Link

steam link

Speel je regelmatig games op je pc, dan ken je ongetwijfeld Steam wel. Deze online winkel is de plek om pc-games te kopen, te downloaden, te updaten en natuurlijk te spelen. Het is nu mogelijk om die games op je Android-smartphone te spelen via de nieuwe Steam Link-app. Om games te besturen kun je een bluetooth-controller aansluiten.

De Steam Link-app waarschuwt je als je verbinding niet sterk genoeg is of als je geen controller aansluit, maar je kunt wel gewoon doorgaan en bijvoorbeeld een visual novel of adventure-game spelen waarbij tikken op het scherm genoeg is en je geen soepele framerate nodig hebt.

→ Download Steam Link in Google Play (gratis)

2. Play Magnus

Met deze app speel je tegen Magnus Carlsen, de huidige wereldkampioen schaken. Dat klinkt heel uitdagend, maar je kunt gelukkig kiezen welke ‘leeftijd’ je als tegenstander wil. Een geinige manier om de moeilijkheidsgraad te kiezen, want een driejarige Magnus kun je toch echt wel verslaan. Voor de beste spelers is er een leuke prijs: zij mogen op een geheime locatie tegen de échte Magnus spelen.

Download Play Magnus in Google Play (gratis)

3. Dropbox

dropbox

De Dropbox-app voor Android is vernieuwd. Voortaan wordt samenwerken met anderen makkelijker, en zie je bijvoorbeeld in één oogopslag wie jouw bestanden heeft bekeken en aangepast. In het nieuw toegevoegde activiteitenscherm kun je zien waar al je collega’s mee bezig zijn. In een oogopslag wordt duidelijk wie welk bestand, zoals een document, heeft aangepast. Gebruikers met een Dropbox Business Advanced-abonnement (of Enterprise) kunnen zelfs zien wie het bestand heeft geopend.

Ook wordt het makkelijker om feedback te geven. Wanneer je voortaan de preview van een bestand opent, zie je aan de onderkant een chatvenster verschijnen. Hierin kun je praten met collega’s en bijvoorbeeld opmerkingen achterlaten op elkaars werk.

→ Dropbox downloaden in Google Play (gratis)

4. Google Foto’s

google foto's

Als je veel foto’s maakt en ze opslaat in de handige clouddienst van Google, kan het lastig worden om je favoriete kiekjes terug te vinden. Door een update, die door Google op afstand wordt uitgerold, is het nu mogelijk om foto’s als favoriet te markeren. Dit doe je door een foto in de Foto’s-app te openen en rechtsboven op het sterretje te tikken.

Heb je dit gedaan, dan markeer je de foto als favoriet en wordt hij in een apart album ondergebracht. Hierdoor staan je favoriete foto’s bij elkaar en kun je ze makkelijker terugvinden en sneller delen.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu