De 4 beste podcast-apps voor Android

Hoewel velen dachten dat radio dood was, heeft dit medium een nieuwe boost gekregen door online radio, ofwel podcasts. Android Planet kiest de vier beste podcast-apps.

Podcasts zijn online radio-uitzendingen die je op elk gewenst moment kunt luisteren. Het is mogelijk om een programma te downloaden, waarna je ‘m op kunt zetten wanneer jij dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een podcasts van een uur tijdens het reizen – twee keer een half uur – beluisteren. Enorm handig.

De 4 beste podcast-apps voor Android

Pocket Casts

pocket castsOnze favoriete apps om podcasts mee te beluisteren. Pocket Casts, dat voor zowel Android-smartphones als -tablets is geoptimaliseerd, werkt via RSS-feeds, synchroniseert over al je mobiele toestellen, houdt automatisch slimme afspeellijsten bij met hetgeen dat jij nog moet luisteren en laat je podcasts alvast downloaden om op een later moment offline te beluisteren.

Ook onthoudt ‘ie waar je bent gebleven en kun je door op de terugspeelknop te drukken tien seconden terugspoelen, als je iets even niet goed had verstaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daarnaast biedt de app tevens een handige controlebalk in het notificatiegedeelte van Android waardoor je snel de app kunt bedienen. Pocket Casts heeft wel een prijskaartje, maar komt ook écht pas tot zijn recht als de app op meerdere mobiele toestellen wordt gebruikt. Zijn prijskaartje is `ie daarmee dubbel en dwars waard.

Download Pocket Casts in Google Play (betaald)

TuneIn Radio

TuneIn Radio-klDe online radio-app TuneIn Radio is met name bekend door de optie om onderweg naar radio te luisteren zonder dat je een FM-receiver hebt. Zo kun je met de app bijvoorbeeld net 538 of 3FM luisteren, maar dit slurpt wel veel megabytes. TuneIn Radio biedt ook de optie om podcasts te importeren door naar feeds te zoeken en podcastkanalen te volgen.

TuneIn Radio heeft mogelijk het fraaiste design van de vier apps, waarbij de interface een beetje oogt als de Spotify voor radioliefhebbers. Daarnaast is de app gratis te gebruiken, en kun je via een in-app-aankoop de advertenties verwijderen.

Download TuneIn Radio in Google Play (gratis)

DoggCather

doggcatcherDe meest geavanceerde podcast-app, maar daarmee ook ietwat onoverzichtelijk. Dat komt voornamelijk door het design, dat niet altijd even duidelijk de functionaliteiten aangeeft. Wat je met DoggCatcher wel krijgt, is een enorm uitgebreide podcast-app. Echt voor de geeks onder de liefhebbers, dus.

De functies zijn voornamelijk beschikbaar in het maken van lijsten en beheren van podcast-abonnementen. Daarnaast is er een handige widget aanwezig waarmee je snel naar podcasts kunt luisteren en worden nieuwe podcasts automatisch voor je gedownload en, als je klaar bent met luisteren, weer verwijderd.

Download DoggCatcher in Google Play (gratis)

Stitcher

stitcherStitcher gebruikt grote afbeeldingen om podcasts aan te raden en is daarmee een lekker visueel ingestelde app om jouw podcasts mee te beluisteren. De app wil podcasts aan jou aanraden, wat handig is voor beginnende gebruikers. De app, die recentelijk door muziekdienst Deezer is overgenomen, kan echter gewoon worden gebruikt om op podcasts te abonneren en ze te beluisteren.

Als je eenmaal een podcast luistert, oogt Stitcher herkenbaar en werkt ‘ie lekker vlot. Ook is er, net als bij de andere apps, een widget aanwezig waarmee je het afspelen van een podcast kunt beheren. Een toffe feature van Stitcher is de mogelijkheid om je ‘eigen podcastkanaal’ te creëren, wat eigenlijk een veredelde afspeellijstfunctie is. Het werkt echter wel enorm simpel, zodat je altijd de nieuwste podcasts achter elkaar kunt luisteren.

Download Stitcher in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.