De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 14 beste nieuws-apps voor Android

Gijs Ettes
1 maart 2016, 8:00
7 min leestijd
De 14 beste nieuws-apps voor Android

Hieronder vind je een overzicht van nieuws-applicaties voor Android. We leggen daarbij vooral nadruk op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. NU.nl

nu.nl

De NU.nl-app, die de oude app vervangt, is geschikt voor smartphones en tablets en bevat functies als berichtenfilters, nieuws- en sportnotificaties en integratie met NUjij.nl. Bij belangrijk nieuws krijg je een pushbericht van de app, maar je kunt er ook voor kiezen om over andere onderwerpen te worden geïnformeerd. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over voetbalstanden toegestuurd krijgen. Nieuw in de app is de `Dag van NU`, een dagelijks overzicht met het belangrijkste nieuws van de dag. Deze is alleen te zien op tablets en is ontstaan omdat de makers van de app erachter kwamen dat de tablet vooral `s avonds van de app wordt gebruik om nog even te kijken wat er is gebeurd.

Download NU.nl in Google Play (gratis)

2. NOS

NOS Android-update

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) heeft officiële Android-app in de Google Play Store. De nieuwe versie werkt echter wel een stuk sneller en stabieler en is een welkome aanvulling voor het huidige aanbod van nieuws-apps voor Android. Streams starten sneller op en de weerpagina bevat het video-weerbericht. De NOS-app biedt daarnaast een overzicht van video`s, waaronder het Journaal, Jeugdjournaal, NOS op 3 en een tweetal livestreams.

Download NOS in Google Play (gratis)

3. Blendle

blendle android 3

Blendle heeft kortgeleden zijn eigen Android-app gelanceerd. Met Blendle kun je artikelen lezen uit zo’n 150 Nederlandse en Duitse kranten en tijdschriften zonder dat je de gehele uitgave hoeft te kopen. Onder meer de Volkskrant, NRC Handelsblad, LINDA en Voetbal International werken mee aan dit initiatief. Je betaalt tussen de 15 cent en 1 euro voor een artikel, afhankelijk van lengte en publicatie. De app zelf is erg eenvoudig vormgegeven met enkele tabbladen waar je onder meer het aanbod, door jouw gekochte artikelen en trending artikelen terugvindt.

Download Blendle  in Google Play (gratis)

4. Pocket

Pocket 6.0

Pocket is momenteel de populairste app voor Android om artikelen, video’s of linkjes in op te slaan, zodat je ze later alsnog kunt bekijken. Pocket synchroniseert de artikelen naar je telefoon, tablet en computer, waardoor je ze overal terug kunt zien. De app biedt onbeperkte opslag voor artikelen, tags om ze te sorteren en de mogelijkheid van tekst-naar-spraak om artikelen te beluisteren.  De favoriete van andere lezers vind je in de ‘best of’ sectie, waardoor je nog meer wellicht interessante content vindt.

Download Pocket  in Google Play (gratis)

5. Google Nieuws en Weer

google nieuws en weer

Google Nieuws en Weer is Google’s eigen nieuws-app waarin je onder meer een gepersonaliseerde weergave van nieuwskoppen, lokaal nieuws en het weer kunt vinden. De database bevat zo’n 65.000 publicaties die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals topartikelen, technologie, sport en weer. Bij belangrijk nieuws wordt er een melding naar je telefoon gepusht.

Download Google Nieuws en Weer  in Google Play (gratis)

6. NOS Teletekst

teletekst.jpg

De officiële NOS Teletekst-app in Google Play heeft een nieuw design gekregen waarmee je snel het laatste nieuws kunt bekijken. NOS Teletekst blijft een populaire app, ondanks de populariteit van andere nieuws-apps van NOS. Het is ook mogelijk om artikelen te delen met andere.

Download NOS Teletekst in Google Play (gratis)

7. RTL Nieuws

rtlnieuws2.jpg

RTL Nieuws is niet `nog een nieuws-app voor Android`. Nee, RTL Nieuws heeft zich met zijn vorige tablet-app RTL Nieuws 356 al bewezen en RTL Nieuws wordt de algemene nieuws-app van RTL met onder andere sport, RTL Boulevard, de weersverwachtingen, file-informatie en heel veel video`s en livestreams. Daarnaast focust RTL Nieuws zich ook grotendeels op het gebruik van foto`s: een onderdeel dat bij veel nieuws-apps niet altijd even lekker uit de verf komt. Voor de echte nieuwsfreak biedt RTL Nieuws ook een pusbberichtenservice aan waarmee je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen blijft.

Download RTL Nieuws in Google Play (gratis)

8. Feedly

Feedly screenshot

Feedly, een oude bekende in de RSS-lezers voor Android, wil met het nieuwe design een concurrent voor Flipboard en Google Currents gaan worden. Dat laat Feedly via hun website en blog weten. Feedly werkt met Google Reader en laat al je abonnementen in een mooi overzicht zien. De nieuwe app benadrukt het gebruik van swipe-bewegingen om verschillende acties uit te voeren en integreert diensten als Twitter, Facebook, Pocket en Instapaper. Het delen en bewaren van interessante artikelen wordt hierdoor erg gemakkelijk gemaakt.

Download Feedly in Google Play (gratis)

9. Flipboard

flipboard

Flipboard is een sociale nieuws-app die voornamelijk populair is op de iPad. Het uiterlijk van Flipboard voor Android is hetzelfde als de iOS-versie, waarbij het nieuws met veel beeld in een soort van tijdschrift-achtige stijl wordt gepresenteerd. Flipboard is een handige app om publicaties van over de gehele wereld te lezen. Je kunt artikelen bewaren, je mening geven en toevoegen aan je eigen magazine.

Download Flipboard in Google Play (gratis)

10. LinkedIn Pulse

Screenshot_2016-03-23-16-58-16

LinkedIn Pulse is de zakelijke nieuws-app van het gelijknamige sociale medium. De applicatie is kort geleden van een totale metamorfose voorzien, nadat het een tijdje redelijk stil is geweest rondom LinkedIn Pulse. De app voorziet je van nieuws op basis van je zakelijke interesses en je contacten op LinkedIn. Als je nieuwe personen, bedrijven of onderwerpen volgt, leert de app van jouw gedrag en zal deze weer andere artikelen aanbevalen. Het is dus niet nodig zelf interesses aan te geven. Ook fijn is dat de app werkt met kaarten. Heb je een kaart bekeken of ben je niet geïnteresseerd, dan swype je deze gemakkelijk weg.

11. Press

press

Press is onze favoriete RSS-lezer voor Android. En niet zonder reden, want de bloedmooie interface van Press wordt gecombineerd met simpliciteit en gebruikersgemak. Press maakt gebruik van Google Reader, maar de ontwikkelaar heeft al laten weten dat er vóór 1 juli een oplossing komt. Door de laatste update van de RSS-app zijn er widgets toegevoegd die je in verschillende formaten op je homescreen kunt plaatsen. Zo heb je de mogelijkheid om altijd het nieuws te blijven volgen. Je stelt daarbij zelf de ververs-interval in waardoor je batterij niet direct wordt leeggetrokken. Het is eveneens mogelijk om de widgets handmatig te refreshen.

Download Press in Google Play (gratis)

12. NUtech

nutech1

NUtech, de technologietak van NU.nl, heeft ook een eigen app. De NUtech Android-app biedt het laatste technieuws uit binnen- en buitenland en is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets met schermen van zowel 7 als 10 inch. NUtech behandelt meer tech-nieuws en -reviews dan NU.nl en maakt deel uit van het NU.nl-cluster, samen met onder andere NUzakelijk en NUsport. De website van NUtech is al geheel responsive, maar Sanoma en NU.nl hebben samen besloten om een aparte Android-app uit te brengen.

Download NUtech in Google Play (gratis)

13. De Telegraaf

telegraaf

De Android-app van De Telegraaf is compleet vernieuwd met een overzichtelijker en strak uiterlijk, waardoor hij nu meer lijkt op de eerder veel betere iOS-versie van de app. Zo kun je nu swipen om naar andere secties van de app te gaan en kun je op foto`s en video`s klikken om ze fullscreen te zien. Dit klinkt als een logische optie voor een nieuws-app, maar dat was eerst nog niet mogelijk. Het is daarnaast mogelijk geworden om reacties van andere gebruikers te lezen en om ze zelf te plaatsen, zodat je daarvoor niet meer naar de website van De Telegraaf hoeft.

Download De Telegraaf in Google Play (gratis)

14. Basket

Screenshot_2016-03-23-16-42-54

Basket is een nieuwe app om artikelen mee te lezen en delen met anderen. De app doet denken aan Pocket, maar heeft ook enkele unieke features. Basket onderscheidt zich van Pocket doordat het mogelijk is om artikelen te organiseren en te doorzoeken. De sortering vindt plaats op soort, maar je kunt ook een eigen label creëren. Het lezen van artikelen in Basket is erg prettig en je kunt in de instellingen aangeven of je bijvoorbeeld alleen offline artikelen wilt lezen. Handig wanneer je niet al te veel MB’s meer over hebt in je databundel.

Download Basket  in Google Play (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu