Bounden: populaire dansgame nu ook beschikbaar voor Android

boundenBounden, de populaire dansgame die al een tijdje in de App Store beschikbaar is, is nu ook voor Android uitgebracht. De game is ontwikkeld door het in Utrecht gevestigde Game Oven en in samenwerking met Het Nationale Ballet gemaakt.

De Bounden Android-game wil je laten dansen  met een partner  door beiden een smartphone (of ietwat onhandiger: een tablet) vast te houden. Het toestel begeleidt de dans, waardoor twee spelers langs elkaar bewegen. Hoe beter je er in wordt, des te  professioneler de  dans eruitziet.

Bounden Android

Bounden maakt gebruik van de interne gyroscoop van mobiele apparaten. Hierdoor kan Bounden aangeven welke bewegingen je moet maken. De dansen zijn echt ‘ballet-achtig’, waarbij je ronddraait en langs elkaar heen beweegt. Het is een enorm toffe ervaring om met iemand uit te proberen en zelfs de grootste hork – ik – lukt het nog om enkele levens te halen met mijn beduidend betere danspartner: mijn vriendin.

De Bounden Android-game beschikt over zes dansen met één exclusieve dans voor de Android-release. Daarnaast biedt de app klassieke muziek die speciaal voor Bounden is gecomponeerd, een handige tutorial-video door Het Nationale Ballet en Google Play Games achievements. Oh, en er is een eerste tutorial-level aanwezig waarmee je Bounden eerst onder de knie kunt krijgen. Zo gemakkelijk is de game  namelijk nog niet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bounden video

Download Bounden

Bounden is in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger. De game heeft een speciale introductieprijs van 2,69 euro, na deze week kost de app 3,59 euro.

Download Bounden in Google Play (2,69 euro)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.