De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Doze-app bootst accubesparende functie van Android 6.0 na

Gijs Ettes
13 november 2015, 16:01
1 min leestijd
Doze-app bootst accubesparende functie van Android 6.0 na

De energiebesparende functie Doze is een van de fijnere verbeteringen die Android 6.0 Marshmallow introduceert. Met de gelijknamige (en onofficiële) app uit Google Play kun je de functie ook gebruiken op  oudere Android-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Doze-app

Doze is een technologie in de nieuwe Android-versie die het accuverbruik in standby-modus drastisch verminderd. De functie schakelt achtergrondprocessen uit als je je apparaat een tijd niet gebruikt. Vooralsnog profiteer je echter alleen van Doze als je beschikt over een toestel met Android Marshmallow, zoals de Nexus 6P of HTC One A9.

De Doze-app bootst de functie na door een VPN op te zetten, waarna je kunt bepalen welke apps wel en niet mogen synchroniseren en gebruikmaken van de dataverbinding als het scherm is uitgeschakeld. In tegenstelling tot Doze op Android Marshmallow schakelt de app direct in als je het scherm uitzet en dus niet na een half uur inactiviteit. Op die manier moet je smartphone aanzienlijk langer meegaan, aangezien app-synchronisatie, wat veel van de accu vergt, wordt beperkt.

De Doze-app werkt als gezegd niet alleen met Android Marshmallow, maar is compatibel met Android 4.1 en nieuwer. De app functioneert iets  anders dan veel energiebesparende modi die fabrikanten met hun toestel meeleveren, aangezien synchronisatie direct  weer  start als je het scherm inschakelt. Je hoeft dus niet steeds de instellingen in te duiken om de functie aan of uit te zetten.

Download Doze – For Better Battery Life in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's