Evie Launcher-update: dit zijn de 3 belangrijkste toevoegingen

Michel van 't Klaphek
20 juni 2018, 12:11
2 min leestijd
Evie Launcher-update: dit zijn de 3 belangrijkste toevoegingen

De populaire Android-launcher Evie Launcher heeft een update gekregen. Je kunt onder meer aan de slag met veegbewegingen en eindelijk de zoekbalk op het thuisscherm verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Evie Launcher-update: veegbewegingen, nieuwsfeed en meer

Evie is een homescreenvervanger. Door de app te installeren krijgt je telefoon direct een compleet nieuwe uitstraling. Met de eerste, grote update sinds 2016 pakken de ontwikkelaars belangrijke kritiekpunten van gebruikers op. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen.

1. Veegbewegingen

Je kunt eindelijk aan de slag met zogenoemde ‘gestures’, oftewel veegbewegingen. Deze kun je zelf naar voorkeur instellen. Door twee vingers samen te knijpen kun je bijvoorbeeld het app-overzicht openen, of direct naar de zoekbalk gaan door naar beneden te swipen. Ook is het mogelijk om het scherm te vergrendelen door twee keer op het scherm te tikken.

Je stelt de veegbewegingen in door het scherm lang in te drukken, te kiezen voor ‘Settings’ en vervolgens op ‘Gestures’ te tikken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nova Launcher kun je helaas geen apps openen door middel van een veegbeweging.

2. Evie Feed: persoonlijk nieuwsoverzicht

Een andere grote toevoeging is de Evie Feed. Dit nieuwsoverzicht maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om artikelen, video’s en muziek te selecteren die in jouw straatje vallen. Bij het opstarten selecteer je enkele onderwerpen die je interessant vindt, zoals muziek en film, waarna de feed steeds beter wordt in het herkennen van jouw smaak.

Voorlopig is de functie vooral gericht op Amerikaanse gebruikers: je krijgt bijvoorbeeld veel artikelen van The Washington Post voorgeschoteld. Evie heeft aangegeven dat de nieuwsfeed stukje bij beetje ook meer voor andere landen wordt verbeterd.

3. Zoekbalk thuisscherm verwijderen

Tot slot is het voortaan mogelijk om de Google-zoekbalk van het thuisscherm te verwijderen. Je kunt de zoekbalk verwijderen door in het Evie-instellingenmenu naar ‘Homescreen’ te gaan, en vervolgens de schuifknop bij ‘Show search bar on homescreen’ te verplaatsen.

De een zijn dood, is de ander zijn brood

Evie heeft flink geprofiteerd van het stoppen van de Google Now Launcher. Sinds de Google-homescreenvervanger uit de Play Store is verdwenen, hebben maar liefst één miljoen mensen de overstap naar Evie gemaakt. De launcher is compleet gratis te gebruiken en kent geen betaalde functies.

Download Evie Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu