Facebook Messenger voegt sms-functie toe aan Android-app

Lars Paymans
15 juni 2016, 9:26
2 min leestijd
Facebook Messenger voegt sms-functie toe aan Android-app

Hoe vaak verstuur jij nog een sms-bericht? Facebook denkt van wel en bouwt de sms-functie van je smartphone voortaan in bij Facebook Messenger.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger sms-functie

Met de Facebook Messenger sms-functie, hoef je niet meer tussen twee berichten-apps te schakelen als je vriendengroep verdeeld is over Facebook Messenger en sms. Andrea Vaccari, product manager van Facebook, denkt dat vooral dit gemak ervoor moet zorgen dat de nieuwe sms-functie snel opgepakt zal worden.

Facebook Messenger SMS

Omdat Facebook natuurlijk liever wil dat je volledig naar Messenger overstapt, zal de app voorstellen om in plaats van een sms  een Messenger-bericht te sturen. De keuze om sms  aan Facebook Messenger toe te voegen is opvallend, omdat Facebook dit in 2012 ook al een keer gedaan heeft. De functie werd echter in 2013 alweer verwijderd, omdat te weinig mensen er gebruik van zouden maken. In 2016 probeert het sociale netwerk het dus opnieuw, in de hoop dat het nieuwe uiterlijk genoeg is om het nu wel laan te laten slaan.

Je activeert de functie als volgt: open de instellingen van de app, ga naar sms  en kies `Default sms-app`. Vervolgens zullen al je gesprekken in Messenger verschijnen. Uiteraard blijf je nog wel gewoon dezelfde kosten betalen. De ontvanger van je sms  zal niet zien dat je Facebook Messenger gebruikt hebt.

SMS-functie wordt geleidelijk uitgerold

De Facebook Messenger sms-functie komt exclusief beschikbaar op Android. Een handige bijkomstigheid is dat je de Facebook chat-heads kunt gebruiken om berichten  te sturen. Ook is het hierdoor mogelijk om afbeeldingen, stickers en video’s te versturen zoals je dat normaal gesproken al in Facebook Messenger deed.

De functie komt in de loop van de dag beschikbaar in `de meeste landen`, en zal de komende dagen verder uitgerold worden over de wereld. Op het moment van schrijven is de functie nog niet op onze smartphones gearriveerd.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu