Fileseal versleutelt automatisch je bestanden op je Android

Wouter Nijsen
15 augustus 2015, 17:16
1 min leestijd
Fileseal versleutelt automatisch je bestanden op je Android

Fileseal is een kleine, maar krachtige applicatie waarmee al je bestanden op je Android kunt versleutelen. De app steekt simpel in elkaar maar heeft veel handige functionaliteiten.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Fileseal

Met de nieuwe Android-app Fileseal leg je over  al je bestanden een extra beveiligingslaag door  ze te versleutelen. Dat werkt simpel en gebeurt automatisch op de achtergrond. Je dient enkel een map op je Android te kiezen, waarna Fileseal de bestanden hierin automatisch beveiligt en opnieuw opslaat. Dit werkt ook met de bestanden die je later aan de map toevoegt.

Fijn aan Fileseal is dat de app standaard samenwerkt met diverse clouddiensten. Op het moment van schrijven worden Google Drive en Dropbox ondersteunt, en de ontwikkelaar belooft met updates hier meer diensten aan toe te voegen. Maak je gebruik van de functie, dan worden versleutelde bestanden automatisch naar de cloud geüpload en de originele (niet beveiligde) bestanden verwijderd.

De makers van Fileseal beloven verder dat de app op de achtergrond vrijwel geen energie verbruikt en weinig rekenkracht van de processor vraagt. De app ziet er daarnaast  fraai uit door het gebruik van het Material Design, met de groene balk bovenin en ronde actieknop rechtsonder.

Fileseal voor Android downloaden

Fileseal is gratis in gebruik en via onderstaande link te downloaden. Middels een in-app aankoop kun je ervoor kiezen om de Pro-versie aan te schaffen, maar die is met een prijs van 16,60 euro behoorlijk duur. De app is verder 2,7MB groot en vereist Android 4.1 of hoger voor de installatie.

Download Fileseal  in Google Play (gratis, bevat in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu