De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze 3 nieuwe Google Gboard-functies moet je proberen

Erwin Vogelaar
12 juni 2017, 20:49
2 min leestijd
Deze 3 nieuwe Google Gboard-functies moet je proberen

Googles eigen toetsenbord Gboard krijgt een update met drie nieuwe functies, mogelijk gemaakt door machine learning. Zo gebruik je de Gboard-update.

Lees verder na de advertentie.

Gboard-update met 3 nieuwe functies

Gboard is onze favoriete toetsenbord voor Android. Het toetsenbord laat je niet enkel snel swipen om te typen, maar geeft je ook overal toegang tot de Google-zoekmachine. Dit betekent onder andere dat je in elk gesprek gifs kunt zoeken en sturen. Zelfs als de app waarin je typt geen eigen gifzoekmachine heeft. De nieuwste update voegt drie interessante nieuwe functies toe, waarvan twee alleen mogelijk zijn door machine learning.

1. Emoji tekenen

Gboard maakt het al mogelijk om naast het kiezen van een emoji uit een lijst, emoji te zoeken via beschrijvingen. Met de nieuwe update teken je een emoji om deze te zoeken. In het zoekscherm voor emoji tik je daarvoor op het tekenicoontje rechtsboven en gebruik je jouw creativiteit om de juiste emoji te vinden. In onderstaande gif zie je de zoekmethode in de praktijk.

gboard-update

2. Voorspellende zinnen

Tijdens het typen voorspelt Gboard je volgende woorden. Hiermee vorm je sneller nieuwe zinnen. Via machine learning weet het toetsenbord nu ook hele zinnetjes te voorspellen. Deze optie werkt op dit moment helaas alleen nog in het Engels. Google stelt echter dat andere talen snel volgen.

Gboard-update

3. Meer zoekresultaten

Nog een kleine verbetering is dat het toetsenbord meerdere resultaten presenteert na het zoeken. Hier swipe je vervolgens doorheen. Zo krijg je dus meer te zien zonder zonder je gesprek te verlaten. Vanuit kaarten in deze zoekresultaten onderneem je ook meer acties, zoals een bedrijf bellen of een video kijken.

Gboard downloaden

Om deze nieuwe functies te gebruiken heb je de nieuwste versie van de app nodig. Deze rolt nu uit. Gboard is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu