De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ghostery: populaire anti-trackingplugin lanceert Android-browser

Redactie
6 december 2014, 10:26
1 min leestijd
Ghostery: populaire anti-trackingplugin lanceert Android-browser

Ghostery is een populaire plugin voor browsers die trackers blokkeert en je wat anoniemer laat surfen. Er is nu ook een speciale Ghostery Android-browser beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

“Ghostery ziet het onzichtbare web en spoort trackers, webbugs, pixels en webbakens op die op webpagina’s geplaatst zijn door Facebook, Google en meer dan vijfhonderd andere advertentienetwerken, aanbieders van gedragsgegevens, online uitgevers. Kortom, alle bedrijven die geïnteresseerd zijn in jouw activiteiten”, aldus Ghostery.

De Ghostery-plugin voor browsers wordt veelvuldig gebruikt door collega Gijs, waar hij al een geruime tijd positief over is. De Android-app van Ghostery, dat feitelijk een browser is, wil die ervaring ook naar smartphones en tablets brengen.

Ghostery Android-browser

De Android-browser biedt niet heel veel functies, maar werkt snel en overzichtelijk. Je kunt tussen tabbladen wisselen, waarbij het Ghostery-icoon aangeeft hoeveel trackers je op dat moment proberen te volgen. Je kunt erop klikken op specifieke trackers toe te laten of voor altijd te blokkeren.

Ook blokkeert Ghostery standaard advertenties en popups op websites. Dat is vervelend voor websites, want daardoor lopen ze broodnodige inkomsten mis. Zet de websites die je vaak gebruikt (zoals Android Planet) alsjeblieft in de zogeheten whitelist, als bedankje voor alle gratis informatie die ze jou geven.

Verder biedt Ghostery een handig aanbod aan instellingen, zoals de mogelijkheid om de DuckDuckGo als zoekmachine in te stellen. DuckDuckGo houdt geen persoonlijke data bij van zijn gebruikers. Ook is Ghostery geheel gratis te gebruiken.

Video

Download

Ghostery is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.0.3 of hoger.

Download Ghostery in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu