Google Keyboard: officieel Nexus-toetsenbord te downloaden in Play Store

Redactie
6 juni 2013, 7:58
1 min leestijd
Google Keyboard: officieel Nexus-toetsenbord te downloaden in Play Store
googlekeyboard

Google heeft zijn eigen toetsenbord-app Google Keyboard in de Play Store uitgebracht. De app, die aanvankelijk alleen met Nexus-toestellen werd geleverd, is voor alle gebruikers met een toestel met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger te installeren. Google Keyboard biedt handige correctievoorspellingen en het typen van woorden door van letter naar letter te vegen. Eenzelfde functie die Swype voor Android en Swiftkey voor Android bieden.

Als Google Keyboard voor het eerst word opgestart, geeft Google een rondleiding door de app en hoe je van de features gebruik kunt maken. Het design van de app is in lijn met het Holo-design dat met Android 4.0 werd geïntroduceerd en Google Keyboard werkt snel en accuraat. De nieuwe app heeft echter wel enkele updates gekregen die zelfs de Nexus-gebruiker nog niet heeft.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft onder andere een verbeterde autocorrentie, een nieuw persoonlijk woordenboek en een uitgebreidere instellingenpagina aan de app toegevoegd. Bij laatstgenoemde kun je onder andere de vibratie-timing en de actie die een dubbele tap op de spatiebalk activeert, aanpassen.

Het is een volgende stap van Google om zijn eigen diensten en apps onafhankelijk van elkaar beschikbaar te stellen en voor een veel grotere doelgroep up te daten.

De app kan gratis in de Play Store worden gedownload. Bij sommigen komt het voor dat de app niet kan worden geïnstalleerd. In dit geval kun je altijd het apk-bestand van Google Keyboard downloaden. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding apk-bestanden op je Android-toestel installeren.

Download: Google Keyboard (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu