Google Maps 9.41 introduceert lijstfunctie en duidelijkere tussenstops

Thomas Haenen
10 november 2016, 16:50
2 min leestijd
Google Maps 9.41 introduceert lijstfunctie en duidelijkere tussenstops

Google Maps 9.41 wordt nu uitgerold in de Play Store. Daarmee wordt de populaire navigatie-app onder andere voorzien van een direct toegankelijke satellietweergave.

Google rolt inmiddels haast wekelijks nieuwe features uit voor zijn kaartendienst en ook deze week is het weer prijs. Gebruiken zullen binnen nu en enkele dagen Google Maps 9.41 kunnen downloaden via de Play Store. Deze versie introduceert verschillende functies die het makkelijker moeten maken om nieuwe plekken te ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

1. ‘Tijdsbesteding’ bij locaties

Je kunt in Google Maps al een tijdje de populaire tijden vinden voor locaties om je heen. Zo weet je wanneer je een museum het beste kunt vermijden, en wat de rustigste tijd is om even te lunchen. Nu is dit overzicht uitgebreid met informatie over tijdsbesteding. Maps vertelt je hoe lang mensen gemiddeld de locatie bezoeken. Zo weet je of het om een snelle lunchplek gaat of meer iets is voor een avondvullend vijfgangendiner.

2. ‘Op deze lijsten’ bij locaties

Daarnaast wordt bij veel bestemmingen nu getoond of ze ook op internetlijsten getoond worden. Staat een restaurant bijvoorbeeld in de beste sandwichplekken van New York, dan vind je het nu in Google Maps terug. Helaas werkt deze functie nog niet in Nederland.

3. Starten in satellietweergave

Als je Google Maps opent, krijg je nu nog standaard de getekende kaarten in beeld. Die kosten namelijk het minste data, al zijn ze wel minder gedetailleerd. Door de update kun je er bij de instellingen voor kiezen om direct de satellietweergave te tonen. De app waarschuwt wel dat je dan meer data verbruikt.

4. Makkelijker tussenstops toevoegen

Het kan natuurlijk gebeuren dat je tijdens het navigeren een kleine tussenstop wil maken. In oudere versies van Google Maps zat daarvoor een kleine knop onder in beeld. Deze update maakt de knop een stuk groter en duidelijker.

Binnenkort: deals voor hotels

Daarnaast zijn in de broncode van de update verwijzingen ontdekt naar een nieuwe functie, zo ontdekte Android Police. Google Maps zal je straks mogelijk ook op de hoogte houden over de beste hoteldeals in de buurt. De feature is nu nog niet beschikbaar, maar dat deze nu al in de broncode opduikt suggereert dat Google deze binnen enkele versies uit zal rollen.

Je kunt Google Maps gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link, al is de kans groot dat de app werd meegeleverd met je toestel. De update wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu