De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Verander lelijke apps in prachtige Holo-apps met Holofication Nation

Redactie
17 februari 2014, 18:20
1 min leestijd
Verander lelijke apps in prachtige Holo-apps met Holofication Nation
holofication nation

Weg met alle lelijke Android-apps! Want ja, dat zijn er nog best veel. Holofication Nation is dé app die de kracht van de openheid van Android laat zien. Vind je een app niet mooi? Dan download je toch gewoon een alternatieve versie, is de gedachte achter de thema-app. Holofication Nation vervangt ‘lelijke’ en niet-Holo-apps door apps die wel voorzien zijn van het Holo-design.

Het Holo-design werd met Android 4.0 geïntroduceerd en stelt enkele basisregels op voor het designen van Android-apps. Veel apps maken gebruik van deze stijlregels, maar sommigen – zoals de Instagram Android app – nog niet. Holofication Nation vervangt dit design door een crowdsourced nieuw Holo-design. En dat is gewoon awesome.

Lees verder na de advertentie.

Holofication Nation: uitleg

Holofication Nation is een initiatief van verschillende mensen die lelijke Android-apps zat waren. Het team gebruikt populaire gratis apps, past het design aan (en verder niets) en laat je deze apk-bestanden downloaden en lokaal installeren. De apps die worden vervangen, moet alvorens het installeren van de nieuwe Holo-app worden verwijderd.

Op het moment van schrijven zijn er vier apps beschikbaar: Instagram, GrooveShark, CNN en Steam. De komende tijd worden er meer apps toegevoegd. Omdat je de officiële apps verwijdert, ben je voor updates afhankelijk van het team achter Holofication Nation. Dit gaat automatisch via de ingebouwde synchronisatieinstellingen van de app.

Download

Holofication Nation is gratis in Google Play te downloaden. Via de app kun je andere apps met een Holo-design downloaden.

Download: Holofication Nation (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu