Verander lelijke apps in prachtige Holo-apps met Holofication Nation

holofication nationWeg met alle lelijke Android-apps! Want ja, dat zijn er nog best veel. Holofication Nation is dé app die de kracht van de openheid van Android laat zien. Vind je een app niet mooi? Dan download je toch gewoon een alternatieve versie, is de gedachte achter de thema-app. Holofication Nation vervangt ‘lelijke’ en niet-Holo-apps door apps die wel voorzien zijn van het Holo-design.

Het Holo-design werd met Android 4.0 geïntroduceerd en stelt enkele basisregels op voor het designen van Android-apps. Veel apps maken gebruik van deze stijlregels, maar sommigen – zoals de Instagram Android app – nog niet. Holofication Nation vervangt dit design door een crowdsourced nieuw Holo-design. En dat is gewoon awesome.

Holofication Nation: uitleg

Holofication Nation is een initiatief van verschillende mensen die lelijke Android-apps zat waren. Het team gebruikt populaire gratis apps, past het design aan (en verder niets) en laat je deze apk-bestanden downloaden en lokaal installeren. De apps die worden vervangen, moet alvorens het installeren van de nieuwe Holo-app worden verwijderd.

Op het moment van schrijven zijn er vier apps beschikbaar: Instagram, GrooveShark, CNN en Steam. De komende tijd worden er meer apps toegevoegd. Omdat je de officiële apps verwijdert, ben je voor updates afhankelijk van het team achter Holofication Nation. Dit gaat automatisch via de ingebouwde synchronisatieinstellingen van de app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download

Holofication Nation is gratis in Google Play te downloaden. Via de app kun je andere apps met een Holo-design downloaden.

Download: Holofication Nation (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.