Instagram advertenties: ze komen er dan toch écht aan

Instagram updateDat er binnenkort Instagram advertenties in de app verschijnen, is al langer bekend. De eerste landen die aan de beurt zijn buiten de VS, zijn het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. Later dit jaar worden andere landen toegevoegd, mogelijk ook Nederland

De Instagram advertenties hebben eenzelfde design als de foto’s binnen de app en kunnen daarmee een hartje of reactie ontvangen. Eén van de eerste advertenties is afkomstig van Instagram zelf, om zo een beeld te scheppen van wat gebruikers in de Verenigde Staten en later ook Europa te wachten staat.

Instagram advertenties: waarom en hoe?

De advertenties worden vooral geïntroduceerd om Instagram een `duurzaam bedrijf` te maken. Instagram zegt wel de nadruk te leggen op een klein aantal advertenties, die met mooie foto`s en video`s geleverd worden en van merken die momenteel al `goede leden van de Instagram-community` zijn. Hierdoor zouden de reclames natuurlijk aanvoelen en niet al te opdringerig zijn.

Er komt daarnaast ook een mogelijkheid om feedback te geven over de advertenties. Als je een van de Instagram-advertenties dus liever niet ziet of er iets anders mis mee vindt, kun je dat laten weten aan de ontwikkelaars van de fotodienst.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

131024235434-instagram-ad-preview-story-top

Met de Instagram advertenties wil Facebook zijn aankoopbedrag van 1 miljard op den duur terug gaan verdienen. De fotodienst is na de overname alsmaar populairder geworden, en voornamelijk bij een doelgroep die Facebook mist: tieners. En dat is voor adverteerders een zeer belangrijke groep die ook nog eens sneller door advertenties kunnen worden beïnvloed.

Meer lezen over Instagram?

Instagram is gratis in Google Play te downloaden.

Download: Instagram (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.