De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Instagram advertenties: ze komen er dan toch écht aan

Redactie
10 juni 2014, 13:01
1 min leestijd
Instagram advertenties: ze komen er dan toch écht aan
Instagram update

Dat er binnenkort Instagram advertenties in de app verschijnen, is al langer bekend. De eerste landen die aan de beurt zijn buiten de VS, zijn het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. Later dit jaar worden andere landen toegevoegd, mogelijk ook Nederland

De Instagram advertenties hebben eenzelfde design als de foto’s binnen de app en kunnen daarmee een hartje of reactie ontvangen. Eén van de eerste advertenties is afkomstig van Instagram zelf, om zo een beeld te scheppen van wat gebruikers in de Verenigde Staten en later ook Europa te wachten staat.

Lees verder na de advertentie.

Instagram advertenties: waarom en hoe?

De advertenties worden vooral geïntroduceerd om Instagram een `duurzaam bedrijf` te maken. Instagram zegt wel de nadruk te leggen op een klein aantal advertenties, die met mooie foto`s en video`s geleverd worden en van merken die momenteel al `goede leden van de Instagram-community` zijn. Hierdoor zouden de reclames natuurlijk aanvoelen en niet al te opdringerig zijn.

Er komt daarnaast ook een mogelijkheid om feedback te geven over de advertenties. Als je een van de Instagram-advertenties dus liever niet ziet of er iets anders mis mee vindt, kun je dat laten weten aan de ontwikkelaars van de fotodienst.

131024235434-instagram-ad-preview-story-top

Met de Instagram advertenties wil Facebook zijn aankoopbedrag van 1 miljard op den duur terug gaan verdienen. De fotodienst is na de overname alsmaar populairder geworden, en voornamelijk bij een doelgroep die Facebook mist: tieners. En dat is voor adverteerders een zeer belangrijke groep die ook nog eens sneller door advertenties kunnen worden beïnvloed.

Meer lezen over Instagram?

Instagram is gratis in Google Play te downloaden.

Download: Instagram (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu