De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zorg goed voor jouw politicus in Kamergotchi

Rick van der Veer
20 februari 2017, 10:25
2 min leestijd
Zorg goed voor jouw politicus in Kamergotchi

Arjen Lubach heeft een nieuwe app uitgebracht voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Kamergotchi moet je goed voor je politicus zorgen, anders gaat hij of zij dood.

Lees verder na de advertentie.

Politici verzorgen in Kamergotchi

In Kamergotchi, een variant op het welbekende Tamagotchi, krijg je een eigen politicus toegewezen. Je moet vervolgens goed voor deze persoon zorgen door ze genoeg eten, aandacht en kennis te geven. Er doen zeventien lijsttrekkers mee aan het spel, maar je kunt niet kiezen welke je krijgt. Onder de lijstrekkers zitten namen van de grote partijen, zoals Mark Rutte of Jesse Klaver, maar ook kleinere partijen zoals Forum voor Democratie zijn vertegenwoordigd.

De spelregels van Kamergotchi zijn in principe hetzelfde als die van het originele spel. Iedere 6 minuten mag je je politicus voeren, waarbij je goed moet letten op wat zijn of haar behoeften zijn. Je krijgt meer punten als je je karakter geeft wat op dat moment nodig is. Als het je niet lukt om je politicus te voeren, dan gaat hij of zij dood, waarna je opnieuw moet beginnen.

Kamergotchi speelt ook in op actuele nieuwsontwikkelingen. Als er veel nieuws is over jouw lijsttrekker stuurt de app je bushberichten, waarna je je politicus extra veel aandacht moet geven. Je zult dus actief het spel in de gaten moeten houden, want het kan dus opeens heel snel gaan wat de behoeften van je karakter betreft.

De app houdt een klassement bij van de beste spelers, zowel per dag als in totaal. Als je je als toegewijde Kamergotchi-speler veel in de hogere klassementen bevindt, kun je bovendien beloond worden. De beste politieke verzorgers kunnen kaartjes winnen voor een uitzending van Lubachs programma, Lubach op Zondag.

Lees ook: De 5 beste apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017

Kamergotchi downloaden

Via onderstaande link is Kamergotchi gratis te downloaden uit de Play Store. Om het spel te kunnen spelen heb je Android 4.1 of hoger nodig. Kamergotchi is tot en met zondag 12 maart te downloaden, waarna de week van de verkiezingen begint.

Download Kamergotchi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu