De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

KnockOn: snelle ontgrendelmethode voor elk Android-toestel

Gijs Ettes
20 oktober 2015, 13:55
1 min leestijd
KnockOn: snelle ontgrendelmethode voor elk Android-toestel

KnockOn is een nieuwe app van de maker van Floatify die de gelijknamige ontgrendelmethode, die we kennen van de smartphones van LG, beschikbaar maakt voor alle toestellen met Android 4.1 of nieuwer.

Lees verder na de advertentie.

Ontgrendelen door op het scherm te tikken

knockon

KnockOn is een handige app om snel je Android-toestel te ontgrendelen zonder de powerknop te gebruiken. Een dubbel tikje is genoeg om je smartphone te laten ontwaken en op dezelfde manier kun je hem ook weer vergrendelen. Het concept is niet nieuw, maar werkt goed.

Houd er wel rekening mee dat de ‘Wake on tap’-functie veel energie verbruikt bij toestellen die geen amoled-scherm hebben. KnockOn maakt het beeld namelijk helemaal zwart, maar  bij niet-amoled-displays worden nog steeds de zwarte pixels verlicht. De ‘Lock on tap’-functie is ongeacht schermtype energiezuinig, dus probleemloos op elk toestel te gebruiken.

Als je een beveiligingscode- of patroon hebt ingesteld, dan moet je die ook na het activeren van KnockOn nog gewoon invoeren om toegang te krijgen tot je smartphone. Wel is het dubbel tikken om te ontwaken handig om even te kijken of je nog nieuwe berichten hebt ontvangen.

KnockOn downloaden voor Android

Via onderstaande link download je de gratis versie van KnockOn, waarvoor minimaal Android 4.1 en 0,5MB aan vrije opslagruimte is benodigd. De betaalde versie (1,20 euro) laat je een sluimermodus inschakelen en bepalen hoe snel je moet tikken om je toestel te ontgrendelen.

Download KnockOn in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu