Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Microsoft Hyperlapse: handige app voor vloeiende timelapsevideo’s

Gijs Ettes
20 juli 2015, 10:07
2 min leestijd
Microsoft Hyperlapse: handige app voor vloeiende timelapsevideo’s

Hyperlapse, Microsofts app waarmee je gemakkelijk vloeiende timelapsevideo’s kunt maken, is uit de bèta en nu voor iedereen te downloaden met een Android-toestel of Windows Phone.

Lees verder na de advertentie.

Timelapsevideo’s in een handomdraai

Met Microsoft Hyperlapse kun je de gebeurtenissen van meerdere minuten of uren in één korte video proppen. Beelden worden versneld afgespeeld, waarbij Hyperlapse zorgt dat alles er lekker vloeiend uitziet. Bij het starten van de app kun je aangeven of je een video uit je galerij wilt gebruiken of een nieuw filmpje wilt opnemen. In het laatste geval wordt de camera voorbereid en kun je met een druk op de knop beginnen net filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=twncW4PLdsY

Een video schieten  gaat bijzonder eenvoudig. Je kunt je smartphone ergens neerzetten tijdens het filmen, maar kun hem ook vasthouden en wandelen of fietsen, waarbij Hyperlapse beelden automatisch stabiliseert. Onder in beeld zie je hoeveel seconden je opneemt en hoe lang de uiteindelijke timelapsevideo duurt. Ben je klaar met filmen, dan kun je de snelheid van de video (die tegelijkertijd de lengte ervan beïnvloedt) bepalen. In enkele seconden wordt de video gerenderd, waarna je hem kunt bekijken of delen via bijvoorbeeld e-mail, WhatsApp of Facebook.

De video’s die je met Microsoft Hyperlapse schiet, zien er scherp en vloeiend uit, al heeft de camera van ons testmodel (Samsung Galaxy S6 Edge) soms wat moeite met  snel scherpstellen. Om in een handomdraai  timelapsevideo’s te maken is Hyperlapse niettemin prima geschikt, wat mede is te danken aan de snelle en eenvoudige interface.

microsoft hyperlapse

Microsoft Hyperlapse downloaden

Wil je ook aan de slag met Microsoft Hyperlapse, dan kun je de applicatie hieronder gratis downloaden. Wel moet je beschikken over een toestel met Android 4.4 of nieuwer en tenminste 15MB aan vrije opslagruimte. Filmpjes van één minuut in 720p nemen circa 48MB in beslag.

Download Microsoft Hyperlapse in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu