Monospace: minimalistische tekstverwerker van de makers van Today Calendar
Gijs Ettes
monospace beta

Monospace BETA

Gratis

Onze score

8

Underwood Apps, de makers van de populaire agenda-app Today Calendar, hebben een simpele, maar krachtige tekstverwerker geïntroduceerd. Monospace BETA laat je teksten tikken met minimale afleiding.

Zonder afleiding tekstverwerken met Monospace

monospace betaMonospace bevindt zich nog in een publieke bèta, maar is in de huidige vorm al prima te gebruiken. Met de tekstverwerker kun je razendsnel teksten opstellen en opmaken, waarbij je met simpele tikjes bijvoorbeeld woorden schuin- of dikgedrukt maakt. Door de koppeling met Dropbox te maken, zorg je ervoor dat de tekstbestanden op elk apparaat gesynchroniseerd zijn. Ook kent Monospace ondersteuning voor Markdown, zodat je snel zaken kunt knippen en plakken in bijvoorbeeld WordPress.

Monospace laat je verder opsommingen maken en quotes toevoegen, maar veel meer dan dat kun je niet met de app. Zo zijn er geen  templates en zullen ook eventuele typefouten niet oplichten. Voor wie zonder afleiding zijn gedachten op digitaal papier wilt zetten, is Monospace niettemin prima geschikt. De app is snel, de touchbesturing intuïtief en desgewenst kun je de kleuren van de achtergrond en tekst omdraaien. Mappen zijn afwezig; in plaats daarvan gebruik je hashtags om bestanden die met elkaar te maken hebben te bundelen.

Monospace BETA is gratis beschikbaar in Google Play en vereist Android 4.0.3+ en 3,2MB aan vrije opslagruimte.

Download Monospace BETA in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.