Zo verbind je Spotify met liedteksten-app Musixmatch

Erwin Vogelaar
21 december 2015, 8:50
1 min leestijd
Zo verbind je Spotify met liedteksten-app Musixmatch

Door de nieuwste update van Musicmatch kun je de liedteksten-app verbinden aan Spotify. Zo kun je direct meezingen met je muziek.

Lees verder na de advertentie.

Musixmatch Spotify

Er zijn tegenwoordig veel manieren om even snel de liedtekst van een liedje op te zoeken. Musixmatch is mogelijk wel de bekendste. Er is een plug-in voor Spotify die direct je muziek herkent en de lyrics op het scherm zet, en er is een aparte app die luistert welk nummer je aan hebt staan. Door een nieuwe update van die app is het nu mogelijk om direct je Spotify-muziek af te spelen binnen Musixmatch.

Bij het starten van de app vraagt Musixmatch direct of je de dienst met Spotify Premium wil verbinden. De app kan namelijk alleen met Spotify verbinden als je een Premium-abonnement hebt. Druk je op ‘Connect Spotify Premium’, dan moet je inloggen met de gegevens van je Spotify-account. De app laat vervolgens op een rijtje zien waar Musixmatch allemaal toegang toe krijgt als je de twee diensten aan elkaar koppelt.

Musixmatch krijgt toegang tot een hoop onderdelen van je Spotify-account, maar dat is niet voor niets. Door de koppeling hoef je namelijk niet meer naar de Spotify-app om je muziek af te spelen, maar kan alles in de Musixmatch-app. Bij het afspelen van een nummer zie je direct de liedtekst in beeld die automatisch meeloopt met de muziek. Je eigen karaokemachine.

Musixmatch downloaden

Musixmatch kun je gratis downloaden vanuit de Play Store door op onderstaande link te klikken.

Download Musixmatch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu