De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste internetradio-apps voor Android

Wouter Nijsen
29 januari 2016, 19:33
4 min leestijd
De 6 beste internetradio-apps voor Android

Je Android is het ideale apparaat om on-the-go radio te luisteren. In dit artikel zetten we de 6 beste internetradio-apps op een rijtje. Houd er wel rekening mee dat radio luisteren via je smartphone data verbruikt.

Lees verder na de advertentie.

1. TuneIn Radio

tuneinradio-icon

TuneIn Radio is de meest complete internetradio-app uit dit lijstje. Met de app kun je naar meer dan 100.000 radiostations luisteren, waarbij je gemakkelijk zoekt  naar nieuws-, sport- of muziekzenders. Ook is het mogelijk om podcasts met TuneIn Radio te checken  en je favoriete stations te volgen. Tevens zit er een sociaal tintje in de app verwerkt, aangezien je met anderen kunt delen wat je graag luistert.

Overigens is TuneIn Radio niet alleen beschikbaar voor smartphones. De applicatie ondersteunt namelijk Android Wear, om de app vanaf je pols te bedienen, en de Chromecast. Door dat laatste kun je ook in je huiskamer van TuneIn Radio genieten. De app geeft hiervoor  een proefperiode van 7 dagen, daarna dien je te upgraden  naar TuneIn Premium.

Download TuneIn Radio in Google Play (gratis)

2. Nederland.FM

nederlandfm-icon

De Nederland FM-app is gebaseerd op de gelijknamige website en de beste manier om naar Nederlandse radiostations te luisteren. Op het scherm zie je de logo`s van veel verschillende zenders en wanneer je hier op tikt, begint de app gelijk met afspelen. Je kunt te allen tijde wisselen van radiostation en tevens toont de app een drietal aanbevelingen.

Met de knoppen bovenin  pauzeer je de muziek en pas je het volume aan. Nederland.FM heeft geen ondersteuning voor de Chromecast, maar werkt op zowel Android-smartphones als -tablets.

Download Nederland.FM in Google Play (gratis)

3. XiiaLive

xiialive

XiiaLive is minder bekend onder het grote publiek, maar hoort zeker in dit lijstje thuis. De app bevat meer dan 50.000 radiozenders en is vooral geschikt om specifieke liedjes te streamen. Het is namelijk mogelijk om naar een bepaalde artiest of nummer te zoeken, waarna XiiaLive kijkt of dit ergens in de wereld wordt afgespeeld. Zie het dus als een soort Spotify, waarbij je wel afhankelijk bent van wat op dat moment wordt uitgezonden.

De presentatie van XiiaLive is bijzonder fraai. De verschillende opties worden getoond als tegels, waardoor je snel een nummer kunt zoeken, één van je favoriete radiostations aanzet of op zoek gaat naar een talkshow. Daarnaast is het mogelijk om de app als alarm te gebruiken en het uiterlijk aan te passen door één van de beschikbare thema`s te installeren.

Download XiiaLive – Internet Radio in Google Play (gratis)

4. Radio FM

radiofm-icon

Radio FM is een degelijke internetradio-app zonder al te veel poespas. De 10.000 radiostations in de app worden verdeeld per land. Zo kun je gericht zoeken naar een specifieke zender en deze toevoegen aan je favorieten. In het `Recent`-scherm zie je de zenders  waar je de afgelopen tijd naar hebt geluisterd. Wel kan het vanwege restricties voorkomen dat bepaalde zenders uit landen niet beschikbaar zijn, maar wel worden getoond.

Fijn is dat je Radio FM volledig gratis kunt gebruiken, al verschijnen tijdens het luisteren regelmatig advertenties in beeld. Daarnaast  oogt de interface wat verouderd en geeft Radio FM je geen persoonlijk aanbod van zenders op basis van je voorkeuren.  Dat is toch wel een gemis.

Download Radio FM in Google Play (gratis)

5. Spotify

spotify-icon

Spotify is geen echte internetradio-app, maar beschikt wel over een feature die volledig op radio is gericht. Wanneer je op het menu linksboven tikt, verschijnt de Radio-functie in beeld. Hiermee kun je naar artiestenradio luisteren, waarbij je bovenin aanbevolen zenders vindt en onderin alle genrezenders ziet. Die  zijn interessant, omdat ze populaire nummers uit een specifiek genre verzamelen.

Daarnaast is het mogelijk om radiozenders te volgen en op te slaan. De zenders verschijnen dan in het `Jouw muziek`-scherm, waar je ook je opgeslagen afspeellijsten, albums, artiesten en nummers vindt. Ook kun je radiozenders een duim omhoog of omlaag geven, waardoor de betreffende zender zich aanpast aan jouw smaak.

Download Spotify in Google Play (gratis)

6. Radio.net

raidonet-icon

Ook Radio.net is een minder bekende internetradio-app, maar hij beschikt wel over een boel toffe features. Naast 30.000 zenders biedt Radio.net ook een groot aanbod van podcasts en kun je zoeken naar radiostations uit je omgeving. Tevens is het – net als bij XiiaLive – mogelijk om de app te gebruiken als wekker of slaaptimer.

Radio.net kreeg onlangs een nieuw ontwerp en die maakt de app gebruiksvriendelijker. Met de knoppen bovenin schakel je  tussen het Mijn Radio- en Verkennen-tabblad. Mijn Radio laat zien welke zenders, liedjes en podcasts je recentelijk hebt geluisterd, terwijl je bij Verkennen tips van de  Radio.net-redactie vindt.

Download Radio.net in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu