My Piano: uitgebreide gratis Android-piano met samplefunctie

Wouter Nijsen
30 april 2011, 20:35
2 min leestijd
My Piano: uitgebreide gratis Android-piano met samplefunctie
My Piano_Android

Pianospelen op je Android-telefoon of -tablet, tja waarom eigenlijk niet? Eigenlijk zijn er maar twee mogelijke problemen die het uitvoeren van dit idee kunnen blokkeren. Ten eerste moet je jezelf afvragen of je muzikaal genoeg bent en met je spel niet iedereen tot wanhoop drijft. Ten tweede; waar vind je een fatsoenlijk piano-app voor Android, het liefst gratis? Het eerste probleem zul je zelf moeten oplossen; neem bijvoorbeeld een paar muzieklessen. De oplossing voor het tweede probleem is simpel: download de gratis app My Piano van ontwikkelaar Borce Trajkovski, in de Android Market.

My Piano werkt op zowel je Android-telefoon als een Android-tablet. Voordeel van het gebruik van een tablet is dat het scherm groot genoeg is om twee octaven weer te geven, bij een Android-telefoon komen dan de pianotoetsen wel erg dicht bij elkaar te liggen. Je hebt binnen de app de keuze uit 10 verschillende instrumenten zoals een Synthesizer, Rhodes Piano of een Grand Piano. De verschillende instrumenten klinken verrassend goed. Vooral de Grand Piano en de Rhodes Piano klinken prima, helemaal wanneer je een hoofdtelefoon gebruikt. Binnen de app vind je meer dan voldoende instellingen. Zo kun je bijvoorbeeld de skin van My Piano aanpassen en het aantal polyfone tonen instellen van 2 tot maximaal 8, al zal het tegelijkertijd spelen van 8 noten op een touchscreen geen eenvoudige opgave zijn. Tevens kun je nog twee effecten aan je piano toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Naast de Piano-functie herbergt My Piano nog een paar leuke extra’s. Zo kun je zelf een sample opnemen en die binnen de app als pianogeluid gebruiken. En dat kan uiteraard elk willekeurig geluid zijn, zolang het maar hard genoeg is om door de microfoon van je Android-telefoon opgenomen te worden. Heb je een leuk deuntje gecomponeerd dan kun je deze binnen My Piano opnemen zodat je het op een later tijdstip nog eens kunt beluisteren of natuurlijk aan iemand anders kunt laten horen. Als laatste kun je My Piano ook nog eens als een software MIDI keyboard (MIDI-controller) voor je computer gebruiken via een MIDI-over-Wifi verbinding. Op die manier kun je My Piano op je Android-telefoon, of -tablet gebruiken binnen muziek-software die op je computer geïnstalleerd is. Voorwaarde is wel dat er een DSMI-server op je systeem geïnstalleerd is.

My Piano is zeer uitgebreid en de gebruikte samples zijn van behoorlijke kwaliteit. Wil je dat ene deuntje dat onderweg ineens opborrelt snel vastleggen zodat je het nog weet wanneer je thuis komt, of wil je een app waar je net iets meer mee kunt dan alleen wat “pingelen” dan is My Piano zeker een aanrader. even proberen kan geen kwaad, downloaden is namelijk gratis.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu