OnePlus maakt overstappen naar 6T iets makkelijker met Switch-app

Thomas Haenen
24 september 2018, 11:00
2 min leestijd
OnePlus maakt overstappen naar 6T iets makkelijker met Switch-app

Over minder dan een maand wordt de OnePlus 6T officieel onthuld. Om overstappen naar de onaangekondigde smartphone makkelijk te maken, komt het bedrijf met een verbeterde Switch-app.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus Switch-update beschikbaar

OnePlus Switch is een handige app die alle data van je oude smartphone overzet naar een nieuw OnePlus-toestel. Een verbeterde versie is nu in de Play Store te vinden, die de overstap nog makkelijker maakt. Zo kun je nu ook de achtergrond, je eigen launcher en zelfs de plaatsing van de icoontjes op het homescreen overzetten. Die laatste optie werkt helaas alleen als je je gegevens overzet van een oud OnePlus-toestel.

Daarmee bereidt de fabrikant zich waarschijnlijk voor op de komst van de OnePlus 6T. Het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant wordt volgens bronnen op 17 oktober onthuld. Veel OnePlus-gebruikers die dan willen overstappen naar het nieuwe toestel kunnen dan bij de Switch-app terecht.

OnePlus Switch-update

Heb je geen OnePlus-smartphone, dan kun de Switch-app ook gebruiken. De app zet namelijk ook al je apps, downloads, contacten, sms-geschiedenis en meer over voor je. Ook vrijwel alle gegevens van andere apps worden meegenomen. De indeling van je homescreen en sommige andere voorkeuren worden echter niet meegenomen; daarvoor is een toestel met de OnePlus-launcher vereist, aldus de fabrikant.

De OnePlus 6T heeft volgens een bronnen een iets groter scherm waar de vingerafdrukscanner in verwerkt zit, een kleinere notch, maar vrijwel dezelfde hardware als zijn voorganger. De Snapdragon 845-chip die in de OnePlus 6 zit is immers nog altijd de krachtigste chip die Qualcomm maakt. Achterop zit dezelfde dubbele camera als op het vorige model.

Download de OnePlus Switch-app

OnePlus Switch is een handige app als je naar een OnePlus-toestel overstapt, maar heb je een nieuwe smartphone van een andere fabrikant? Dan zijn er genoeg alternatieven om te gebruiken. Google is de bekendste. Lees meer over drie verschillende manieren om data van en naar Android over te zetten. Via onderstaande link kun je OnePlus Switch gratis in de Play Store downloaden.

→ Download OnePlus Switch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu