Download: Periscope voor Android nu beschikbaar

Gijs Ettes
26 mei 2015, 16:05
1 min leestijd
Download: Periscope voor Android nu beschikbaar

Vanaf vandaag kun je eindelijk Periscope downloaden vanuit Google Play. De populaire livestreaming-app was sinds eind maart beschikbaar voor iOS en heeft nu zijn weg naar Android gevonden.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Periscope

periscope downloaden

Met Periscope kun je – net als bij Meerkat – met een druk op de knop een livestream starten, die je desgewenst kunt delen met je volgers op Twitter. Naar verluidt betaalde Twitter afgelopen januari 100 miljoen dollar voor Periscope. Het grote voordeel van de app ten opzichte van Meerkat is dat je streams kunt bewaren om ze later weer af te spelen. Dat is met Meerkat vooralsnog niet mogelijk.

Vanuit het startscherm van Periscope krijg je toegang tot een lijst van streams die momenteel live zijn. Verder is het mogelijk om recente streams te bekijken en er zelf eentje te starten. Standaard worden livestreams bewaard, maar met een druk op de knop kun je dit voorkomen. Bekijk je een livestream die je leuk vindt, kun je met een hartje je waardering tonen.

Tot slot kun je andere gebruikers volgen en meldingen krijgen als nieuwe streams beginnen. Deze pushnotificaties zijn desgewenst uit te schakelen. Ook is het mogelijk om privé-uitzendingen te starten, mocht je niet willen dat je Twitter-volgers meekijken.

Periscope downloaden

Via de link hieronder kun je Periscope downloaden voor Android. De app is gratis en vereist minimaal Android 4.4 en 8,1MB aan vrije opslagruimte.

Download Periscope in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu