7 Pokémon GO-verbeteringen die het spel beter maken

Lars Paymans
20 juli 2016, 16:30
4 min leestijd
7 Pokémon GO-verbeteringen die het spel beter maken

Pokémon GO een hype noemen is een understatement, maar het verslavende spel kan wat ons betreft nog een stuk beter. Deze zeven Pokémon GO verbeteringen zouden het spel nog veel vermakelijker maken.

Lees verder na de advertentie.

Deze Pokémon GO verbeteringen zouden de game beter maken

Toen Pokémon GO verscheen, had waarschijnlijk niemand gedacht dat het uit zou groeien tot de hype die het uiteindelijk is geworden. Overal waar je kijkt lopen mensen digitale monstertjes te vangen, en omdat de game in de toekomst verder uitgebreid zal worden met updates zal de populariteit ervan nog wel even aanhouden. Wij hopen dat onderstaande acht verbeteringen als eerste worden doorgevoerd.

Pokémon GO screenshots

1. Eieren uitbroeden op de fiets

Bij Android Planet lopen we tijdens de lunchpauze altijd een rondje door Nijmegen, wat sinds de Pokémon GO release het moment van de dag is geworden om langs de meeste Pokestops te lopen en wat nieuwe Pokémon te vangen. Ook kun je door te lopen eieren uitbroeden, wat je ook weer nieuwe Pokémon oplevert. Jammer genoeg rekent de app alleen je loopafstand tot de afstand die je moet afleggen om een ei uit te broeden, terwijl we ook heel wat tijd doorbrengen op de fiets. Het zou mooi zijn als we ook op deze manier naar ons doel toewerken, zelfs als dat betekent dat de algemene afstand voor een ei wat hoger wordt.

2. Tegen vrienden spelen

Pokémon sterker maken is leuk, maar nog veel leuker als je het ook tegen je vrienden kunt opnemen. Tot nu toe kun je alleen Pokémon tegen elkaar laten strijden in gyms, en daarbij neem je het ook niet direct tegen bekenden op. Laten we hopen dat de game binnenkort een update krijgt die een soortgelijke optie toevoegt, zodat je ook je team kunt trainen als je niet in de buurt van een gym woont.

3. Een vriendenlijst

Pokémon GO is nu al een sociale game, wat eigenlijk best bijzonder is. In het spel zelf zitten namelijk geen opties om mensen aan een vriendenlijst toe te voegen. Dit is jammer, want hierdoor zou je op ieder moment kunnen zien wat je vrienden doen en welk level ze zijn. Dit maakt het in een klap nog verslavender om als eerste die ene zeldzame Pokémon te vangen, aangezien je hele vriendenlijst dan jaloers kan kijken hoe hij in jouw Pokédex staat.

pokemon go lessen

4. Ruilen

Het is al bevestigd dat Pokémon GO uiteindelijk een optie toevoegt om Pokémon te ruilen met andere spelers. Dat kan wat ons betreft niet vroeg genoeg gebeuren, want hoewel wij regelmatig dezelfde wezens tegenkomen, is dit voor iemand die ergens anders woont een heel ander verhaal. De ontwikkelaars van de game zijn momenteel echter nog bezig met de wereldwijde uitrol van het spel, dus deze ingrijpende update die de ruilfunctie toevoegt zal vast nog wel even op zich laten wachten.

Lees ook: Pokémon GO niet compatibel met je toestel? Zo download je de APK

5. Actief blijven op de achtergrond

Pokémon GO moedigt je aan om de app aan te zetten als je gaat lopen, maar omdat de app niet op de achtergrond blijft draaien betekent dit dat je ook echt je Android aan moet laten staan als je hem in je zak stopt. Hierdoor wordt je toestel onnodig warm en slurpt het je batterij leeg, terwijl je het spel alleen aan hebt staan om eieren uit te broeden en een geluidje te horen als er een Pokéstop of Pokémon opduikt. Hopelijk spaart de game ooit onze accu en worden deze fucnties ook mogelijk als de app geminimaliseerd op de achtergrond draait.

6. Meer manieren om je trainer te veranderen

Zodra er opties worden toegevoegd om het tegen je vrienden op te nemen en onderling wezentjes te ruilen, dan hopen we ook dat we onze trainer meer kunnen aanpassen dan nu het geval is. De opties zijn namelijk nog wel erg beperkt, en bijna iedere speler ziet er nu ongeveer hetzelfde uit. Dit kan natuurlijk gratis worden toegevoegd, maar wij zien het ook nog wel gebeuren dat er ooit betaalde kostuums voor je trainer worden toegevoegd die je alleen kunt krijgen door je portemonnee te trekken.

pokemon go tips

7. Teams verder uitgebreid (toernooien)

Of je nu team geel, rood of blauw kiest, als je geen gyms wilt overnemen merk je hier eigenlijk niks van tijdens het spelen van Pokémon GO. Door leaderboards aan de app toe te voegen kun je zien welk team wereldwijd of per land er het beste voor staat, maar een andere optie is om ons ook andere manieren te geven om teams tegen elkaar te laten strijden. Denk hierbij aan toernooien, of een manier waarmee je punten voor je team verdient als je iemand anders verslaat.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu