De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

QuickOffice verdwijnt op korte termijn uit Google Play

Gijs Ettes
30 juni 2014, 10:00
1 min leestijd
QuickOffice verdwijnt op korte termijn uit Google Play
Quickoffice update

QuickOffice zal op korte termijn definitief verdwijnen uit Google Play en de App Store. De functionaliteit van de office-app is geïntegreerd in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties en daarmee is QuickOffice, dat in 2012 werd overgenomen door Google, overbodig geworden.

Wie de app nog op zijn Android-toestel heeft staan, kan deze overigens gewoon blijven gebruiken. Er zullen alleen geen updates meer verschijnen voor de app die al tientallen miljoenen keren is gedownload. De laatste update voor QuickOffice dateert van 14 februari.

Lees verder na de advertentie.

QuickOffice is overbodig geworden

google presentaties

Met QuickOffice is het mogelijk om office-documenten, spreadsheets en presentaties te maken, bewerken en tonen. De app laat je inloggen met je Google-account en alle documenten die je aanmaakt worden dan ook netjes opgeslagen in Google Drive. Al deze functionaliteit is de afgelopen maanden echter ook toegevoegd aan de Google-apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Laatstgenoemde is sinds Google I/O te downloaden in Google Play. Presentaties laat je PowerPoints maken en bewerken met je Android-toestel, zowel alleen als in groepsverband. Presentaties worden uiteraard in Drive opgeslagen, zodat je ze gemakkelijk met anderen kunt delen. Als je even geen internet hebt is dat ook geen probleem: zodra je weer verbonden bent, worden de wijzigingen die je hebt gemaakt doorgevoerd.

Zoals we van Google gewend zijn, biedt Google Presentaties alle belangrijke bewerkingsopties die je nodig hebt bij het maken van presentaties. Je kunt gemakkelijk slides toevoegen, tekst bewerken en opmaken, plaatjes invoegen en je dia’s van kekke vormen voorzien.  Via onderstaande link kun je de app downloaden.

Download Google Presentaties in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu