Roidizer: maak Polaroid-foto’s met je Android-telefoon

Wouter Nijsen
13 mei 2011, 10:21
1 min leestijd
Roidizer: maak Polaroid-foto’s met je Android-telefoon
Roidizer_Android

Met een Polaroid-camera, ook wel direct-klaar-camera, heb je binnen enkele minuten na het maken van een foto een afdruk. In het huidige digitale tijdperk is de Polaroid-camera, met zijn bijzondere kleurweergave, bij het grote publiek in de vergetelheid geraakt maar het effect wordt nog steeds gewaardeerd door fotografieliefhebbers. Met Rodizer kun je nu Polaroid-foto’s maken met je Android-telefoon. Niet dat er ineens afdrukken op papier uit je device komen, maar je kunt je foto’s er zo uit laten zien alsof ze met een echte Polaroid-camera gemaakt zijn.

Om de kleurenweergave van een Polaroid-camera na te bootsen zijn er een 7-tal filters in de app aanwezig. De ontwikkelaar heeft overigens aangegeven dat er in de toekomst meer filters aan de app worden toegevoegd. Doordat onder de originele Polaroid-foto’s een brede witte rand aanwezig was, kon je de foto’s eenvoudig van wat aantekeningen voorzien. In de Roidizer Android-app heb je hiervoor 6 lettertypes tot je beschikking zodat je ook op je digitale Polaroid wat commentaar kunt schrijven. Ben je tevreden met het resultaat, dan kun je je foto’s delen met je vrienden via ondermeer e-mail, Facebook en Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Roidizer_Android_Filters

Roidizer is gratis te downloaden in de Android Market en is, in tegenstelling tot veel andere gratis Android-apps, niet voorzien van advertenties.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu