De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps om je bonnetjes mee te scannen

Thomas Haenen
28 augustus 2018, 17:04
2 min leestijd
De 4 beste Android-apps om je bonnetjes mee te scannen

Steeds meer zaken gebeuren digitaal, maar soms heb je toch nog wat documenten, bonnetjes of andere papieren die verwerkt moeten worden. Met deze 4 apps draai je er je hand niet voor om.

Lees verder na de advertentie.

Scan-apps voor Android

Je kunt natuurlijk altijd je camera inzetten om gewoon foto’s te maken van A4’tjes, visitekaartjes of whiteboards. Een slimme scan-app kan echter direct de gescande tekst inlezen, alleen het relevante deel uitsnijden of andere handige opties bieden. Ben je nog altijd veel op papier bezig, dan is het wel zo handig om minstens één van onderstaande scan-apps voor Android op je smartphone te zetten.

1. Dropbox

Opslagdienst Dropbox is allang niet meer alleen een verzamelplek voor je bestanden. Sinds kort is de app voorzien van zijn eigen documentenscanner. Maak een foto van de aantekeningen die je in wil scannen, en Dropbox kan ze vervolgens automatisch opslaan als pdf. Ook als je meerdere pagina’s of teksten inscant kunnen ze in één bestand opgeslagen worden. Er zijn zelfs een klein aantal bewerkingsfuncties, waarmee je de gemaakte scans kan draaien of bijsnijden.

Download Dropbox in Google Play (gratis)

2. Genius Scan

Genius Scan

Genius Scan doet veel van wat Dropbox doet, maar maakt het nog een stukje slimmer ook. De app herkent welk deel van de foto daadwerkelijk van tekst voorzien is, en scant alleen dat deel in. Ook wordt er automatisch een aangepast contrast toegepast, waardoor tekst beter leesbaar is.

Ook nadat je een scan gemaakt hebt blijft Genius Scan handig. Je kunt je documenten later bijsnijden en bewerken. Ook is er een tagsysteem in de app te vinden, waardoor je soortgelijke documenten gemakkelijk kan groeperen. Zo heb je alle bonnetjes bij elkaar, of alle aantekeningen van een hoorcollege.

Download Genius Scan in Google Play (gratis)

3. Evernote

evernote update

Eigenlijk is Evernote toch al hét platform voor al je notities, of het nou om (aan)tekeningen gaat, reminders of zelfs een audiobericht aan jezelf. Laat je geregeld notitiebriefjes aan jezelf door het huis slingeren, dan is het wel zo handig om die óók in Evernote op te nemen.

Gelukkig heeft de app een ingebouwde scan-optie. Er is zelfs een beperkte handschriftherkenning waarmee je schrijfsels direct in tekst op je smartphone omgezet kunnen worden.

Download Evernote in Google Play (gratis)

4. Google Drive

Het grote voordeel van Google Drive is dat de app waarschijnlijk al standaard op je smartphone staat. Googles documentendienst is vooral bedoeld om nieuwe documenten of presentaties te maken en bewerken, maar onder de ‘Nieuw’-optie zit ook een scanknop verstopt.

Helaas is deze wel wat beperkt vergeleken met bovenstaande apps. Je kunt één of meerdere pagina’s inscannen, die vervolgens als pdf worden opgeslagen in je Google Drive. Echte bewerkingsopties ontbreken en ook handschriftherkenning is niet aanwezig.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu