Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

4 handige Android-apps voor het delen van grote bestanden

Michel van 't Klaphek
11 november 2019, 14:29
3 min leestijd
4 handige Android-apps voor het delen van grote bestanden

Wil je een grote video versturen vanaf je Android-smartphone of -tablet? Dan kom je er snel achter dat dit via e-mail niet gaat lukken. Met deze Android-apps kun je simpel en snel grote bestanden delen.

Lees verder na de advertentie.

Grote bestanden delen via Android: de 4 beste apps

Video’s maken, foto’s schieten en tekst verwerken: we doen tegenwoordig van alles met onze smartphone. Deze grote bestanden vervolgens delen met anderen of op onze computer krijgen, kan echter knap lastig zijn, helemaal wanneer je geen usb-kabeltje in de buurt hebt. Android Planet heeft daarom vier Android-apps geselecteerd waarmee je zo makkelijk mogelijk grote bestanden kunt delen.

1. Collect (WeTransfer)

Collect is de nieuwe naam van WeTransfer, een van oorsprong Nederlandse app om met zo min mogelijk gedoe grote bestanden te delen. Het programma is zo laagdrempelig mogelijk, omdat je alleen maar een e-mailadres hoeft op te geven. Vervolgens krijgt de ontvanger een mailtje dat er een bestand voor haar of hem klaarstaat. Ook kun je natuurlijk bestanden naar jezelf sturen.

Via Collect kun je allerlei soorten bestanden delen: afbeeldingen, video’s, werkbestanden, documenten en liedjes. De app is gratis te gebruiken, maar hierbij geldt wel een bestandsgroottelimiet van 2GB.

Je heft deze limiet op wanneer je een abonnement afsluit op WeTransfer Pro. Dit kost 12 euro per maand. Je kunt dan bestanden tot 20GB verzenden. Bovendien krijg je hierbij 1TB aan online opslag waarin je alles kunt bewaren.

→ Download Collect in de Play Store (gratis)

2. Filemail

Filemail doet ongeveer hetzelfde als Collect, maar is een stuk minder populair. De dienst om grote bestanden te delen, onderscheidt zich van de concurrentie door een bestandsgroottelimiet van maar liefst 50GB te bieden. Dit is genoeg om werkbestanden van videoprojecten naar elkaar te versturen.

bestanden delen apps android

De dienst is op vrijwel alle apparaten te gebruiken en heeft speciale apps voor Android, Windows, macOS en iOS. Met de gratis versie blijven verzonden bestanden zeven dagen te downloaden. Het abonnement, dat 15 euro per maand kost, zorgt ervoor dat je files altijd kunt binnenhalen. Filemail verkoopt je gegevens overigens niet door voor marketingdoeleinden, maar verdient met name geld aan haar zakelijke klanten.

→ Download Filemail in de Play Store (gratis)

3. Google Drive

Waarschijnlijk ben je bekend met Google Drive. Alhoewel deze cloudopslag van Google in principe niet draait om het delen van grote bestanden, is dit wel mogelijk. Het werkt simpel. Stel, je hebt een groot bestand op je telefoon staan, zoals een opgenomen video of de audiobijlage van een interview. Dit bestand upload je naar Google Drive.

Google Drive tips uitgelicht

Vervolgens kun je de audio, video of documenten altijd en overal bekijken en beheren via Googles cloudopslag. Het voordeel van bestanden delen via Google Drive is gemak, omdat je de app wellicht toch al op je telefoon hebt staan.

Het nadeel is dat Google Drive hier niet voor gemaakt is, waardoor de upload- en downloadsnelheden in praktijk kunnen tegenvallen. Bovendien verdient het bedrijf geld door de handel in gebruiksgegevens.

→ Download Google Drive in de Play Store (gratis) 

4. Firefox Send

Je kent Firefox van de browser, maar het bedrijf heeft ook een app om bestanden te delen. Momenteel is deze nog in bèta, wat betekent dat je tegen fouten en problemen kunt aanlopen. Tijdens onze testfase hebben we echter niks geks ontdekt. Firefox Send probeert zich te onderscheiden op het gebied van veiligheid en privacy.

bestanden delen apps android firefox send

De Android-app om bestanden te delen werkt namelijk met end-to-end-encryptie. Dit houdt in dat enkel jij en de ontvanger de inhoud kunnen achterhalen. De standaardversie heeft een deellimiet van 1GB, maar met een gratis Firefox-account kun je 2.5GB delen. Je kunt hierbij zelf instellen na hoeveel dagen de downloadlink verloopt.

→ Download Firefox Send in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu