Houd je Android schoon met uitstekende app SD Maid

Redactie
11 april 2014, 12:01
1 min leestijd
Houd je Android schoon met uitstekende app SD Maid
SD Maid

“Niet iedereen is perfect, en jouw Android dus ook niet.” Zo begint de ontwikkelaar van SD Maid, een app die jouw Android weer helemaal schoon wil maken. Het systeem van Android maakt constant logbestanden aan, voor apps die goed werken of crashen tot debug-bestanden die je eigenlijk nooit meer nodig hebt. Ook laten apps veel tijdelijke bestanden achter, zelfs wanneer ze worden verwijderd. Dat is met SD Maid verleden tijd: de app biedt verschillende opties om jouw Android-smartphone of -tablet weer helemaal schoon te krijgen.

De app werkt met verschillende tabbladen die elk een functie hebben. Druk op de check-knop om te kijken wat er bij jouw Android op te ruimen valt, waarna je vervoglens de volledige opruiming kunt uitvoeren. “Het is zo simpel”, aldus de ontwikkelaar. SD Maid is daarmee één van de meest gewaarde tools in Google Play.

Lees verder na de advertentie.

SD Maid: features

SD Maid heeft verschillende functies, zoals een bestandsbeheerder, speciale zoekfunctie, AppControl waarmee je apps kunt bevriezen, resetten en verwijderen, en met rootrechten is het ook mogelijk om systeem-apps te verwijderen. Verder is er ook een handige SystemCleaner waarmee je jouw Android kunt scannen en overbodige bestanden uit mappen kunt filteren.

Daarnaast is het mogelijk om databases te optimaliseren en ze kleiner te maken of te zoeken naar de grootste bestanden om zo meer ruimte vrij te maken. De premium-versie van SD Maid introduceert twee extra functies: AppCleaner en Duplicaties, waarmee je respectievelijk apps en dubbele bestanden kunt opschonen.

Download

SD Maid is gratis te downloaden in Google Play. De premium-versie kost 2,08 euro.

Download: SD Maid (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu