De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Slecht geslapen? Verbeter je slaapkwaliteit met Sleep Better

Gijs Ettes
24 november 2014, 9:15
2 min leestijd
Slecht geslapen? Verbeter je slaapkwaliteit met Sleep Better

Runtastic kennen we al langer van de hardloop- en fiets-apps die het bedrijf maakt. Met Sleep Better wil Runtastic nu ook je ‘prestaties’ in bed verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Verbeter je slaapkwaliteit

Sleep Better with Runtastic is een app die je slaapritme bijhoudt en je wakker maakt op het meest gunstige moment. Je stelt je wekker in op een bepaalde tijdsperiode en vervolgens word je gewekt op het moment dat je het minst vast slaapt. Op die manier word je – in theorie althans – uitgeruster wakker.

Tot zo ver biedt Sleep Better niets nieuws; er zijn in Google Play immers al jaren apps te vinden die je slaap monitoren en je op het perfecte moment kunnen wekken. De app van Runtastic kan echter meer en geeft inzicht in je slaapritme en hoe de activiteiten van de dag ervoor hier invloed op hebben. Je kunt namelijk invoeren wat je precies hebt gedaan en gegeten.

Zo zie je welke invloed veel sporten, koffie, alcohol en stress hebben op de efficiëntie van je slaap. Leidt een stevige nacht stappen ertoe dat je moeilijker in slaap komt en ‘s nachts ligt te woelen, dan kan dit reden zijn om het in het vervolg wat rustiger aan te doen.

Al deze data wordt in de app in een simpele en overzichtelijke interface weergegeven. Handig is ook dat je voor het bijhouden van je slaap niet al je verbindingen ingeschakeld hoeft te hebben. Je zet je smartphone gewoon op vliegtuigmodus waarna je hem naast je kussen legt.

Tot slot kun je je slaaphistorie bekijken, diverse prettige alarmen instellen en bekijken onder welke omstandigheden je het best slaapt. Daarnaast is het mogelijk om een dagboek van je dromen bij te houden en aan te geven met wat voor humeur je dagelijks opstaat.

Sleep Better with Runtastic downloaden

Via de link hieronder kun je Sleep Better with Runtastic downloaden. De app vereist Android 4.1 of nieuwer, 26MB aan opslagruimte en bevat in-app aankopen. Deze zijn echter niet verplicht om de basisfuncties van de app te gebruiken.

Download Sleep Better with Runtastic in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu