Slotcode Kraken: simpel spel met veel advertenties

Redactie
5 oktober 2015, 11:11
2 min leestijd
Slotcode Kraken: simpel spel met veel advertenties

Slotcode Kraken is een nieuwe app in de Play Store van Google. Het simpele spelletje ziet er leuk uit en is in een paar dagen tijd al een groot aantal keer gedownload. Het lijkt er echter op dat de game meer reclame laat zien dan spel.

Lees verder na de advertentie.

De ontwikkelaars van Slotcode Kraken, Simple Machine, doen het goed met relatief eenvoudige games die je wilt blijven spelen. Ook Slotcode Kraken is een redelijk simpel spel. In beeld staat een grafische weergave van een hangslot, dat  je kunt kraken door de juiste code in te voeren. In het slot gaat een rood streepje rond en de bedoeling is precies op het moment dat deze streep over het gele rondje gaat te tikken. Dit klinkt iets makkelijker dan het daadwerkelijk is. Het streepje beweegt zich snel en het rondje is klein. In ieder level stijgt het aantal keren dat je moet tikken om het slot te openen.

Veel reclame

De game is leuk om even de tijd te doden als je bijvoorbeeld ergens op moet wachten, maar heel bijzonder is Slotcode Kraken niet. Wat ook niet helpt is de vele reclame waarmee je tijdens het spel geconfronteerd wordt. Haal je een level, dan krijg je een pop-up. En om de zoveel foute pogingen moet je een video van 15 seconden afspelen om verder te mogen. Vijftien seconden is vaak langer dan de tijdsduur van de pogingen die je net ondernomen hebt om het level te halen.

Deze reclame doet afbreuk aan de kwaliteit van de game en dat is zonde. Zonder zou het spel net iets aantrekkelijker zijn om te blijven spelen. Nu heb je er al snel genoeg van als je alweer vijftien seconden naar een filmpje moet kijken dat je niet wilt zien.

Mocht je Slotcode Kraken toch willen downloaden, dan kan dat in Google Play. De game vereist 17MB aan vrije opslagruimte en Android 2.3.3 of hoger.

Download Slotcode Kraken in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu