De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Stappover: overstap-app helpt je om je bus te halen

Jarno Stinissen
1 maart 2016, 13:55
1 min leestijd

Openbaar vervoersbedrijven Connexxion en Breng hebben Stappover gelanceerd. Deze app moet er voor zorgen dat het reizen met de bus een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker wordt.

Lees verder na de advertentie.

Hoe het werkt

Stappover maakt via bluetooth verbinding met de gewenste bus die is uitgerust met een iBeacon, een kleine zender die gericht informatie naar mobiele telefoons kan sturen. Via iBeacon kun je de locatie van de bus achterhalen. Je kunt tot twee minuten voor vertrek een overstapverzoek indienen aan de buschauffeur. De buschauffeur van de overstap-bus krijgt een seintje binnen via zijn boordcomputer dat je  wilt overstappen op zijn of haar bus.

Wanneer je in tijdnood komt, kun je een verzoek indienen aan de buschauffeur of hij/zij op je wil wachten. Via je smartphone krijg je een berichtje terug of de chauffeur hier gehoor aan geeft of niet. Connexxion heeft aangegeven dat een aansluitende bus maximaal vier minuten vertraging mag oplopen bij een verzoek om te wachten.

In feite zijn er vanaf vandaag twee apps te vinden die het mogelijk maken  om je overstap te regelen voor de bus. Zo is er een app voor Connexxion, en een voor het dochterbedrijf Breng. De applicaties werken tot nu toe alleen nog in de regio IJsselmond (Noord-Overijssel en Flevoland). Ook zijn nog niet alle bussen in de regio voorzien van iBeacon, waardoor de app nog niet op iedere buslijn toepasbaar is. Later dit jaar moet de Stappover-app ook beschikbaar zijn bij Breng, in de regio Nijmegen-Arnhem.

Stappover downloaden

Stappover is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app draait op Android 4.3 of hoger en neemt 16MB aan vrije ruimte in beslag.

Download Stappover in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu